Hikayesini az çok biliyorum fakat daha net ve anlaşılır bir şekilde sıfırdan öğrenebilmek için nasıl ve nereden başlanılmalı konusunda fikir sahibi değilim.
Ben FNAF 1' den başlayarak çıkış sırasıyla oynamanızı tavsiye ederim. Sonra 2, 3, 4 diye gidersiniz. Bu seri daha çok hikayeli bir oyun değil bir korku oyunu olarak anıldığı için kronolojik olarak pek oynanmıyor.
FNAF; 1, 2, 3, 4, Sister Location (5) , Pizzeria Simulator (6), Ultimate Custom Night (7), Help Wanted (8), Special Delivery (9), Security Breach (10).
Yine de kronolojik olarak isterseniz FNAF 4, FNAF 2, FNAF 1 diye gidiyor. Yine de önermem
Kronolojik sıraya göre, aşağı yukarı şöyle:
FNAF 4

FNAF 2
FNAF 1
FNAF Sister Location
FNAF 3
FNAF 6 (Freddy Fazbear's Pizzeria Simulator)
Ultimate Custom Night
FNAF VR (Help Wanted)
FNAF Security Breach
Adam cidden bu serinin çok ekmeğini yemiş.

Son düzenleme:
FNAF aslında göz korkutulduğu kadar karmaşık değil. Zamanında gizem, teori videoları ve hype çok parlatıldı o yüzden 2015–2017 dönemi akılda önemli bir lore var mış gibi kaldı ama omurga gayet sade. Bence yapılması gereken şey, önce FNAF 1, 2 ve 3'ü hikâye gözüyle ele almak. Asıl temel burada atılıyor Kayıp çocuklar, mor adam william afton, animatroniklerin neden canlı gibi davrandığı gibi konular. Sonra FNAF 4 ve sister location geliyor. Bunlar işi biraz daha kişisel tarafa çekiyor; afton ailesi, çocuk travması, deneyler gibi unsurlar ekleniyor. Kafa karıştırıyor ama ana olayları bilince yerine oturuyor. FNAF 6 Pizzeria Simulator ise zaten gerçek anlamda final. Herkesin toplandığı, hesabın kapandığı yer. Burada hikâye aslında bitiyor.

Help wanted ve Security Breach kısmı bambaşka bir dönem ana hikayeyi anlamak için şart değil. Her teoriye dalmaya gerek yok, Reddit bataklığına hiç girilmez. Ana oyunları doğru sırayla ve hikâye filtresiyle öğrenince FNAF gayet anlaşılır bir anlatı oluyor. Zaten olayı efsane yapan şey, hikayenin derinliğinden çok gizemli sunuluşuydu. FNAF beni direkt 2015–2016–2017 yıllarına götürüyor. O dönemlere aşırı hayrandım saatlerce FNAF gizem ve teori videoları izlerdim. Her yeni video, her yeni ipucu ayrı bir heyecandı. Güzel zamanlardı belki de FNAF'ı bu kadar özel yapan şeyin bir kısmı da o dönemin ruhuydu bana göre.