Oyuncuları değerlendirirken ve oynatırken hep yıldıza bakarak oynatıyorum. Hangisinin yıldızı yüksekse onu oynatıyorum veya transfer ediyorum. Doğru olan bu mu yoksa özellikleri tek tek incelemeli miyim?
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Şimdi yıldız mekaniği biraz karışık ama basitçe anlatmak gerekirse senin teknik ekibinin gözlem yeteneğine ve yakın dönemdeki performansına bağlı veriliyor. Yıldıza bakarak oynatmak başlangıç için mantıklı bir hareket olabilir ama sadece yıldıza bakarak oyuncu alınmaması gerekiyor çünkü yıldız ligi de hesaba katar. Sallıyorum 2. ligde 4.5* olan bir oyuncu senin takımına ve ligine geldiği zaman 2.5* seviyesine düşebilir.
Özellikleri tek tek incelemenizi başlangıç için önermem ama genel olarak hız, hızlanma özellikle her oyuncu için çok önemli özellikler.
Özellikleri tek tek incelemenizi başlangıç için önermem ama genel olarak hız, hızlanma özellikle her oyuncu için çok önemli özellikler.
Görkem Say
Üstün
Oyunda yildizin hic ama hic onemi yok. Cunku FM 24 fiziksel ozelliklerin digerlerine gore bariz ustunluk sagladigi bir oyun. Bu olmasa bile yildiz anlamsiz zira her rolun kilit ozellikleri farkli. Oyun kurgun ve oyuncuyu nasil kullandigin bunda cok onemli. Ornek vermek gerekirse FM 24'de Lorenzo Lucca buglu bir oyuncu. Yildiz olarak bakarsan pek bir sey vaat etmiyor ancak oyuncu fiziksel anomali oldugu icin sezonda cok rahat 50-60 gol atabiliyor. Kisaca fiziksel ozellikleri yuksek oyuncular, zihinsel ozellikleri en azindan ortalama olan oyuncular her zaman is yapar.
Hocam FM 23'te 214, FM 24'te 160 saatim var. Yani başlangıçta sayılmam ama bu zamana kadar pek kafa yormamıştım oyuncu özelliklerine. Yıldıza göre takılıyordum. Takım taktik kısmında da oyuncunun en yüksek yıldızı hangi roldeyse o şekilde yapıyordum. Ama şu sıralar oyun baya sardı 2 haftada yaklaşık 60 saat falan oynadım. Param olduğunda FM 26 almak istiyorum ama o zamana kadar oyunu gerçekten öğrenmek istiyorum.Şimdi yıldız mekaniği biraz karışık ama basitçe anlatmak gerekirse senin teknik ekibinin gözlem yeteneğine ve yakın dönemdeki performansına bağlı veriliyor. Yıldıza bakarak oynatmak başlangıç için mantıklı bir hareket olabilir ama sadece yıldıza bakarak oyuncu alınmaması gerekiyor çünkü yıldız ligi de hesaba katar. Sallıyorum 2. ligde 4.5* olan bir oyuncu senin takımına ve ligine geldiği zaman 2.5* seviyesine düşebilir.
Görkem Say
Üstün
Hocam FM 23'te 214, FM 24'te 160 saatim var. Yani başlangıçta sayılmam ama bu zamana kadar pek kafa yormamıştım oyuncu özelliklerine. Yıldıza göre takılıyordum. Takım taktik kısmında da oyuncunun en yüksek yıldızı hangi roldeyse o şekilde yapıyordum. Ama şu sıralar oyun baya sardı 2 haftada yaklaşık 60 saat falan oynadım. Param olduğunda FM 26 almak istiyorum ama o zamana kadar oyunu gerçekten öğrenmek istiyorum.
Taktik kisminda da en yuksek yildizi hangi rolde veriyorsa onu yapmana gerek yok. Oyuncunun aliskanligiyla alakali o biraz da. Mesela ben cok fazla kanat oyuncusunu bek, bek oyuncusunu orta saha, 10 numarayi dos yapmisimdir ozelliklerine bakarak. Basta yildiz dusuk gorunse de o mevkiye veya role alistikca duzelir. Bir oyuncunun yeteneklerine bakip X rolunde oynayabilecegine inaniyorsan yildiza bakmani onermem. Ek olarak yildiz oyuncunun verdigi performansla da alakalidir. 3 yildizli bir oyuncu o sezon cok iyi performans verirse yildizi yukselir.