Ford Fiesta 1.4 TDCI şehir içi 6.5 lt yakması normal mi?

ornitorenk 2

Yetkin
Araç manuel ve dizel. Genelde işe gidiş geliş için kullanıyorum, kısa mesafe ve bol dur-kalklı. Trafiğin olduğu alandayım. Zaten çarşıya bile gitsem sürekli düşük viteslerde, düşük hızlarla dur-kalklı oluyor. Yani normal mi bu? 1.4 TDCI Fiesta'lar şehir içi de az yakar diyorlardı da, bu kullanışa zor gibi. Bir de araç düşük hızlarda beygiri az olduğu için sönük kalıyor, mecbur basıyoruz. Turbo devreye girene kadar, yani bu aracın şehir içinde az yakma ihtimali çok yok gibi. Nasıl şehir içinde de az yakıyor diyorlar, anlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az bile yakmış, CC düşük, HP düşük, gayet normal, 1.4 olunca yakıtı koklayacak diye bir şey yok, başka otomobilin 1.6 diesel motoru da bu şekilde yakıyor, senin durumda etken motorun 1.4 olması. Direksiyonu sal bana 12 lt fix yakarımız var

Vallahi 6.2 görüyordum bir ara. Dedim bu seviyede tutayım da tın tın gidiyorum bu sefer de sarmıyor. Azıcık gazlı kaçmalı sürsem direkt 7 olacak ya. Şehir içi 5.5 lt falan yakan dizeller var diyorlar hangisi onlar. Ben de onlara kafayı taktım düşüreceğim diye uğraşıyorum da 6.3'tü bir ara şimdi 6.6 altına inmiyor.

Düşüreceğim diye uğraşıyorum da 6.3'tü bir ara şimdi 6.6 altına inmiyor.

Kış mevsimi gelince biraz daha artabilir sorun olmaz. 1.4 motor da çekmedikçe yakar yani, tam performans gösteremiyor. 7 litreye kadar çok normal. 7 litreyi görünce anlayın ki, bakım zamanı gelmiş.

Hibrit araçlar harici şehir içi az yakma beklemek yersizdir. Normal tüketim.

Hocam ama kendime hakim olmuş halim 6.5 lt. Yani salsam ben rahat 7.5 falan görürüm. Tutuyorum kendimi gaza çok asılmıyorum bile. Bu halde de normal mi?

Kış mevsimi gelince biraz daha artabilir sorun olmaz. 1.4 motor da çekmedikçe yakar yani, tam performans gösteremiyor. 7 litreye kadar çok normal. 7 litreyi görünce anlayın ki, bakım zamanı gelmiş.

Bakımları yeni hocam. Bence şehir içi dur kalklı ortamda 7'yi rahat geçerim gibi duruyor ya salsam.

Normal hocam, o kadar kırmızı ışık, dur kalk, yapacak bir şey yok.
Yani 7 litreyi geçsem ciddili sıkıntı mı? bakımları da yeni aslında. Uzun yolda yüksek devirde sürdüğüm halde 4.9 lt yakmıstı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…