Ford Fiesta'da frenin hafif dokunuşlarda fazla tepki vermesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ornitorenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 95
  • Etiketler Etiketler
    ford

ornitorenk

Uzman
1.4 TDCI Fiesta var, 2012 kasa. Frenlerine bir turlu alisamadim. ABS sistemi böyle hafif kucuk arabaya gore agresif geldi bana. Ne kadar sakin yavaslasam da duracagim zaman zink diye duruyor sanki. ABS'li Duster da kullandim mesela yasamadim boyle sorun asla. Fiesta'da isiklara dogru yavasliyorum, ayagimi frenden biraz oynatsam mesela araba kendini atiyor gibi geliyor. Hafif dokunuslarda fazla tepki veriyor fren, olayin ozeti bu. Eksperde frenlerle ilgili bir şey cikmadi. Lastik biraz eski. Bir sorun oldugunu sanmiyorum da yine de baktiririm.

Arka frenler kampana mı? Ben de 2024 Ford Courier var ve ilk defa kampana frenli bir araç kullanıyorum, gerçekten berbat bir deneyim.

Arka frenler kampana mı? Ben de 2024 Ford Courier var ve ilk defa kampana frenli bir araç kullanıyorum, gerçekten berbat bir deneyim.

Evet kampana ama cogu orta segment arabada kampana hocam. Clio 4'lerin de galiba tum kasalari kampana. Sorun baslica bundan kaynakli degildir diye dusunuyorum.

Fren hidroliği sıvısı renk değiştirmişse değiştirt. Kahverengi, koyu sarı ya da kırmızımsı olmamalı.

Bakacagim ona yarin. Bunda da bir problem yoksa sorun nedir sizce hocam? Eksperde frenlerle ilgili anormal tespit yapilmadi. Ben daha alisamadim onun da etkisi olabilir ama ilk defa fren yaparken rahatsiz hissediyorum kendimi. Eski kasa abs siz araclarda acayip rahattim.

Son düzenleme:

Ford'la ilgili olabilir. Aynı durumu Mondeo aracımda yaşıyorum ancak alıştım rahatım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…