YaseRR

Uzman
Merhaba, kardeşimin bilgisayarı çok kasıyordu ve Windows 10 bittiği için Windows 11 yüklemek istedik. Bypass edecektim, USB'yi hazırladım ve bilgisayarda şu an işletim sistemi yok. Sıfır her şey fakat BIOS'tan USB'yi seçtiğimde American Megatrends yazısı geliyor öyle kalıyor. Başka USB'de de denedim yine olmadı. Buna bir çözüm bulabilir miyim? Diğer portları da denedim, BIOS ayarlarını değiştim, CSM kapattım açtım olmadı.

1762462085243.webp

Fast Boot açık, USB'yi çıkartınca normal PC açılıyor fakat takınca PC açılmıyor. American Megatrends yazısında kalıyor. Bunun çözümünü söyler misiniz?

Rufus USB'yi MBR olarak hazırlayıp, BIOS boot option Filter'i sadece Legacy seçin.

Bu sefer direkt PC'yi normal bir şekilde açıyor.

UEFI boot yazan yer Auto yazıyor, o kısmı da varsa enabled yapın. CSM kapatın orası da sıkıntı, rusuf ta görmüş olman gerekli (CSM yok) kısmını. Launch CSM beyaz yazı ile bak ekranda yazıyor, burası disabled olacak.

MBR kurdum olacak mı diye UEFI-CSM yazıyordu Rufus'da.

UEFI boot yazan yer Auto yazıyor, o kısmı da varsa enabled yapın. CSM kapatın orası da sıkıntı, rusuf ta görmüş olman gerekli (CSM yok) kısmını. Launch CSM beyaz yazı ile bak ekranda yazıyor, burası disabled olacak.

Yine American Megatrends yazısında takılı kalıyor.

Bu sefer direkt PC'yi normal bir şekilde açıyor.

MBR kurdum olacak mı diye UEFI-CSM yazıyordu Rufus'da.

Windows 11 kurmaya çalıştığımdan olabilir mi acaba sistemde i7 4770-K var.

UEFI sistem için doğru ayar bu şekil de. Format atmadan önce; başlat çalıştır kısmına msinfo32 yazıp BIOS modunu kontrol etmen gerekliydi, BIOS modu UEFI yazıyorsa, ayar görseldeki olacak, UEFI Legacy yazarsa kuramazsın. Windows 11 için UEFI desteği şart.

rufus.webp