Muratazoth

Üyecik
Format flashı hazırladım, format atarken diskleri sildim. Windows yüklenirken sistem resetlendi, sonrasında "Windows bootmgr encountered a security validation or internal error" hatası verdi ve BIOS'a attı. Sonrasında tekrar açmaya çalıştığımda sadece BIOS'a atıyor ve hiçbir şekilde boot edemiyorum. BIOS'ta yaptığım ayarlar eski haline geri dönüyor, reboot sonrası Windows da kuramıyorum. Yardımcı olun.

Öncelikle BIOS'tan Secure Boot ayarını devre dışı bırakmayı deneyin. Ben bu sorunu bu şekilde çözdüm.

Eğer bu işlem işe yaramazsa anakarta ait BIOS güncellemesi varsa kontrol edin ve yapın. Başka üyeler de bu şekilde çözüm buldu. Yoksa da eski sürüme dönmek çare olabiliyor.

Yapmanız gereken bir numaralı işlem BIOS güncellemesi yapmak. Bu sayede Secure Boot anahtarları güncellenecek. Ayrıca güncel bir ISO kullanmanız gerek. Zaten güncel Secure Boot anahatarınız varsa, BIOS (UEFI) eski Windows Boot Loader'ın yüklenmesine izin vermiyor zira Microsoft, BlackLotus açığı sonrasında eski sertifikaları kara listeye (DBX) ekledi.

Yakında bununla ilgili kapsamlı bir video gelecek.