Keremefe_1

Becerikli
Bilgisayarımda bir sorun vardı, ondan dolayı format atacaktım. Flash belleği vesaire hallettim F11'e basıp girdiğim zaman flash bellek gözükmüyor. İlk denediğim zamanda da menüye girse de disk seçiminde sorun çıkıyordu ondan dolayı kasadan kurmak istediğim disk dışındakileri söktüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan hangilerini seçmeliyim?

image.webp

Yanlış bilgi: Rufus ile yazılan MBR disk, ESP bölümü içermediğinden UEFI Only sistemlerde boot edilmez.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 32
USB belleğim burada gözükmüyor sadece SSD var. Enter setup dediğim zamanda da BIOS'a gidiyor.
UEFI boot edilebilir olmuş. Bu yüzden listede çıkıyor. Eğer enter yaptığınızda tepki alamıyorsanız Secure Boot kapatmayı deneyin. İşe yaramazsa USB belleği ve taktığınız portu değiştirin.

SanDisk USB belleğiniz değil mi işte?

O SSD'im.

1 veya 2'yi seçtiğiniz zamanda mı BIOS'a atıyor? Farklı bir USB bellek denediniz mi hocam? Medya dosyasını nereden indiriyorsunuz?

1'i seçtiğim zaman hiçbir şey değişmeden yeniden aynı yete atıyor. 2'yi seçtiğim zamanda da görseldekine.

UEFI boot edilebilir olmuş. Bu yüzden listede çıkıyor. Eğer enter yaptığınızda tepki alamıyorsanız Secure Boot kapatmayı deneyin. İşe yaramazsa USB belleği ve taktığınız portu değiştirin.

Nereden nasıl kapatabilirim? Anakartım Colorful.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 15
USB belleğinizi Rufus kullanırken GPT seçeneğini kullanarak yazdırdınız mı? Yazdırdıysanız manuel olarak EFI dosyasını göstererek boot etmeyi deneyebiliriz. Ama önce kullandığınız ISO dosyasından ve yazdırdığınız moddan emin olmamız gerek.

Tamam. Bu Secure Boot sorunu. Az önceki seçim ekranından Enter Setup'u seçin ve çıkan ekranı bizle paylaşın. Girmeniz gereken kısmı bulacağız. Secure isminde kısım varsa oraya da gelip fotoğraf atın.