Çözüldü Format attıktan sonra kullanılabilir RAM 8'den 5'e düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kutay74

Gelişen
Cihaz
Asus TUF
Format attıktan sonra kullanılabilir RAM miktarımın bir kısmı VRAM'e geçmiş ne yaptıysam ne denediysem VRAM'i düşüremedim BIOS'ta ayarlayabileceğim bir menüde bulamadım.

AMD Ryzen 5 7535HS
RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 5,82 GB)
RTX 2050

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemciniz AMD ise AMD adrenalini açıp performans > ayarlanıyor kısmını oyun yerine verimlilik yapın. Yeniden başlatma istemesi gerekiyor.
MyASUS programında aşağıdaki gibi bir kısım mevcut mu diye kontrol edebilirsiniz;

Buradaki anlatıma göre, bazı modellerde bu seçenek mevcut değilmiş.
Gereksinimler: MyASUS 4.0.3.0 + ASUS System Control Interface 3.1.23.0 ve üstü

Ayrıca BIOS'ta "Advanced" > "NB configuration" sekmelerini kontrol edebilirsiniz;
Video örnektir, farklı türde BIOS'a sahip olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Windows aramaya MSConfig yazın. Daha sonra önyüklemeye girin ardından gelişmiş seçeneklere basın ve bellek üst sınırı tikini kaldırın.

Aşağıdaki çözümü deneyebilirsiniz;

Sanmıyorum ama çözüm bununla ilgiliyse bizi bilgilendirin, buna göre tümünü Türkçeye çevireceğim.

Bunların haricinde yukarıdaki BIOS önerisini keşfetmeniz iyi olur, "UMA Frame Buffer Size" isminde bir yer arayın.

Son düzenleme:
Bu şekilde de olmadı maalesef Farklı bi iso ile baştan formatlamayı düşünüyorum bi umut :/

Bu şekilde de olmadı maalesef Farklı bi iso ile baştan formatlamayı düşünüyorum bi umut :/
Eki Görüntüle 112847Eki Görüntüle 112848
Format atmadan önce de bu şekilde olmadığına emin misiniz?
Şu anda atmış olduğunuz ekran resimlerine göre 2GB RAM dahili GPU için ayrılmış.
Dahili GPU için ayrılan alanla ilgili ayar yukarıdaki diğer mesajlarda belirtildiği gibi BIOS ta olmalı.

Gerçek soruyu atlamak için değil, gerçekten yapılabilecek tek mantıklı şey olduğu için yazıyorum.
Bu sorun için istediğiniz çözümü bulmuş olsanız dahi en mantıklı şey çözümü uygulamaya geçirmek değil, 8GB RAM alıp boş slotunuza takmak. Mevcut RAM miktarınız her halükarda yetersiz.

Format atmadan önceki kullanılabilir ram 8 görünüyordu şimdi 5 civarına düştü önceki hali bu şekilde değildi zaten her yolu denedim ama bi türlü çözümde bulamadım şuan ram bakıyorum yükseltme yapacağım muhtemelen

Sistemde mevcut ram görselde ki, buna 8+16 mı yapmalı 8+8 mi şuan onu düşünüyorum

Dosya Ekleri

• IMG_3701.webp
    595,3 KB · Görüntüleme: 60

Mevcut RAM inizin tam olarak aynısı 8 GB 850 TL, 16 GB versiyonu 2150 TL.
Özellik olarak aynı marka olarak farklı Crucial 16 GB ise 1550 TL

Yukarıda yazdıklarım sonucu benim yapacağım şey şu olurdu.
  • Ya 850 TL'ye 8 GB Samsung RAM alırdım. ( Cidden bütçe sıkıntım var ise)
  • Ya da markadan vazgeçip Crucial 16 GB alırdım. Uyum sorunu olmamalı ama varsayalım ki oldu, ya hemen ya da müsait olduğum zaman bir tane daha Crucial alarak 32 GB yapardım. Herhangi bir kayıp yaşanmış olmaz. Eldeki 8 GB RAM de satılabilir.
Linkler:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…