Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

toolateforeveything

Çalışkan
Bilgisayarı bilgisayarcıda temizlettirdikten sonra format attım, sorunsuz bir şekilde formatladım. Windows Update ile sürücüleri kurdum, Acer'ın sitesinden bilgisayarımın chipset, ME, DPTF driverlarını da kurdum. Intel driverlarını Intel'in kendi programı halletti. Format öncesi kullandığım klasik programları yükledim ve açtığım zaman bir anda fanlar hızlıca çalışmaya başladı. NitroSense'ten baktığımda yüksek sıcaklıklar olduğunu gördüm, 86'ya kadar ulaşmıştı. Bilgisayarı kapattım ve yarım saat aralıklarla tekrar açıp denedim hala sorun duruyor mu diye; ancak düzelmemiş ve hala sorun devam ediyor.

Sıcaklık değerlerinin fotoğrafını da koyuyorum.

Ekran görüntüsü 2025-10-18 233138.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kendiniz yapsanız daha iyi olabilir, değerler normal deyip başınızdan savabilir.

Laptopumun vidalarına uygun tornavidam yok maalesef setim vardı ancak kaybettim. Yarın bilgisayarı götürüp adamın başında dikilerek bakarım bilgisayarın içine 😃

Pump out olmuş gibi. PTM alarak sorunu çözebilirsiniz. Ya da kaliteli macun.

2 ihtimal var o zaman ya macun sürmedi öyle bıraktı. Ya da bol sürdü iyi sıkmadı vidaları.

Arkadaşlar yoğundum bugün fırsat bulabildim götürmek için. Götürdük içini açtık hiçbir sıkıntı yoktu büyük ihtimalle format sonrası bir sıkıntı oldu Windows 11'den Windows 10'a geçirdim cihazı bir problem kalmadı sorunsuz bir şekilde çalışıyor teşekkürler yardımlarınız için.
Macun bakımı yapıldı mı yoksa sadece tozları alınıp geri mi verildi?

Tozlar da alındı macun da yenilendi.

Belli ki bilgisayarcı kötü yapmış, laptoplara genellikle PTM önerilir. PTM7950 alarak sorunu çözebilirsiniz.

Bilgisayarı geri teslim aldıktan sonra 1 hafta kadar kullandım hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım formattan sonra bir şeyler oldu sanırım ama çözemiyorum.

Hangi macunu sürmüş onu söyledi mi? Ve hangi oyunlarda hangi sıcaklıklar var onları da belirtirsen normal veya değil diye biraz daha kolay anlaşılabilir.

Macunu söylemedi sormayı unuttum daha doğrusu. Format sonrası oyun indirmedim sadece Discord, Spotify gibi uygulamaları açtığımda sıcaklık 70 küsur bazen 80 küsurlere ulaşıyor format öncesi bu durum yoktu anormal buldum ben de. Şimdi oyun indirip test etmeyi planlıyorum sonuçları yazarım.

2 ihtimal var o zaman ya macun sürmedi öyle bıraktı. Ya da bol sürdü iyi sıkmadı vidaları.

Pump out olmuş gibi. PTM alarak sorunu çözebilirsiniz. Ya da kaliteli macun.

Maalesef ben de laptopuma göre tornavida olmadığı için yarın götürüp bilgisayarcıda açtıracağım sorun nedir diye yardımlarınız için teşekkürler sonuca göre ekleme yapacağım.