Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Siz Rufus gibi araçlar ile hazırladığınız ve format için kullandığınız USB belleğinizi/belleklerinizi gündelik işler için kullanıyor musunuz?

Ben her zaman format için ayrı USB bellek, gündelik işler için ayrı USB bellek kullanıyorum. Çünkü gündelik işlerde kullanılan USB bellekleri her türlü bilgisayara takıyoruz. Bu bilgisayarların bazılarında virüs olabiliyor ve USB'ye bulaşabiliyor. Format USB'sini kısayol virüsü olan bir bilgisayara takınca format için gerekli dosyalar virüs tarafından oluşturulan gizli sistem klasörü olarak işaretlenmiş bir klasöre atılıyor. Bu yüzden de format için boot etmeye çalıştığınız zaman boot edemiyorsunuz.

Daha beteri ise File Infector virüsleri, yani EXE dosyalarına bulaşan virüsler. Bu virüsler bir kere USB'nize bulaştığı zaman içindeki tüm EXE dosyaları virüslü hale gelecektir, buna Windows kurulumunda kullanılan setup.exe, setupprep.exe ve setuphost.exe gibi dosyalar dahil. Doğal olarak USB'den boot edince Windows kurulum penceresi için gerekli program çalıştığı anda Ramdisk ortamına virüs bulaşıyor. Ramdisk'e bulaşması pek sorun çıkarmıyor gibi görünebilir fakat virüs eğer aktif olarak her yazılan EXE'ye bulaşan bir virüs ise o zaman Windows kurulumu diske imajı uygularken virüs de yazılan EXE'lere bulaşacaktır. Bu da kurulan sistemin direkt virüslü olmasıyla sonuçlanacaktır.

O yüzden ben format için ayrı bellek, gündelik işler için ayrı bellek kullanmayı tercih ediyorum. Zaten 5 farklı USB belleğim var ve iki tanesi bomboş :) O yüzden özel bir iş için bir USB belleği direkt ayırabilirim :)

Yok genelde kullanmıyorum. Format USB'si her zaman ayrı olarak duruyor bende, mâlum ne zaman format atılacağı vb. belli olamayabiliyor İki tane USB bellek kullanırım format USB'sinin dışında. Birisi yedek, biri de sürekli kullandığım bellektir. Bence çok fazla USB Bellek göz çıkarmaz ya :D.

Merhaba arkadaşlar,

Siz Rufus gibi araçlar ile hazırladığınız ve format için kullandığınız USB belleğinizi/belleklerinizi gündelik işler için kullanıyor musunuz?

Ben her zaman format için ayrı USB bellek, gündelik işler için ayrı USB bellek kullanıyorum. Çünkü gündelik işlerde kullanılan USB bellekleri her türlü bilgisayara takıyoruz. Bu bilgisayarların bazılarında virüs olabiliyor ve USB'ye bulaşabiliyor. Format USB'sini kısayol virüsü olan bir bilgisayara takınca format için gerekli dosyalar virüs tarafından oluşturulan gizli sistem klasörü olarak işaretlenmiş bir klasöre atılıyor. Bu yüzden de format için boot etmeye çalıştığınız zaman boot edemiyorsunuz.

Daha beteri ise file ınfector virüsleri, yani exe dosyalarına bulaşan virüsler. Bu virüsler bir kere USB'nize bulaştığı zaman içindeki tüm exe dosyaları virüslü hale gelecektir, buna Windows kurulumunda kullanılan setup.exe, setupprep.exe ve setuphost.exe gibi dosyalar dahil. Doğal olarak USB'den boot edince Windows kurulum penceresi için gerekli program çalıştığı anda ramdisk ortamına virüs bulaşıyor. Ramdisk'e bulaşması pek sorun çıkarmıyor gibi görünebilir fakat virüs eğer aktif olarak her yazılan Exe'ye bulaşan bir virüs ise o zaman Windows kurulumu diske imajı uygularken virüs de yazılan Exe'lere bulaşacaktır. Bu da kurulan sistemin direkt virüslü olmasıyla sonuçlanacaktır.

O yüzden ben format için ayrı bellek, gündelik işler için ayrı bellek kullanmayı tercih ediyorum. Zaten 5 farklı USB belleğim var ve iki tanesi bomboş :) o yüzden özel bir iş için bir USB belleği direkt ayırabilirim :)

Google Drive kullanıyorum. Bilgileri kaydetmek için USB belleği sadece format için kullanıyorum.