EmirEffect

Çalışkan
Selam,

AMD CPU ve AMD GPU bulunan bir sistemim var. Bundan kısa zaman önce topladım fakat çok fazla uygulama yükleme/silme işleminden sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım. Özellikle anakartım için kullandığım ASUS Armoury Crate uygulamasını sildikten sonra bazı oyunlarda FPS droplar görüyorum, geri yükledim fakat düzelmedi.

Temiz kurulum yapıp artık gereksiz uygulamalar yüklemek istemiyorum. AMD chipset driver, AMD Adrenalin grafik sürücüsü, Razer ekipman yazılımları ve ASUS driver hub yükleyeceğim.

Sizce Armoury Crate tekrar yüklemeli miyim? Bazı kaynaklar gereksiz olduğunu ve silme işleminin çok zor olduğunu söylüyor. Yapılacak Windows güncellemeleri dışında ekstra kurmam gereken başka bir şey var mı?

Ben Armoury Crate'i sadece kasanın rgbsiyle oynamak için kullanıyorum. Onun dışında fan hızları falan ayarlanabiliyor. Bunlarla işin yoksa indirme ve gerek yok galiba. Yaşadığın FPS dropunun bu uygulamayla da gram alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Şunu kurabilirsin ek olarak:

Armoury Crate ve ASUS Hub'dan uzak dur bence. Sadece saf sürücüleri kur. Ayrıca Sistemin Full AMD olduğu için BIOS'tan Re-Size BAR ayarını mutlaka aç.
Xmpyi unutma.

ASUSun yerine bunu kullan.

Razer uygulamaları bloatware.

Ben Armoury Crate'i sadece kasanın rgbsiyle oynamak için kullanıyorum. Onun dışında fan hızları falan ayarlanabiliyor. Bunlarla işin yoksa indirme ve gerek yok galiba. Yaşadığın FPS dropunun bu uygulamayla da gram alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Şunu kurabilirsin ek olarak:

Openrgb kullanabilirsin.

Razer mouse ve klavyemi sisteme taktığım gibi synapse yazılımını yüklemeye başlıyor sanırım bunları kendim kurduğumu hatırlamıyorum.

-AMD Chipset Sürücüsü
-AMD Ekran Kartı Sürücüsü
-Anakart üreticisinin sitesinden WiFi, Bluetooth, ses kartı vb. sürücüleri

Başka hiçbir şey kurmuyorum ben. Fan ayarlarımı BIOS üzerinden yapıyorum. Ayrıca WinUtil yazılımıyla Windows'un çektiği telemetri verilerini, Xbox Game Bar'ı, OneDrive'ı, reklamları, CoPilot'u ve diğer gereksiz gördüğüm her şeyi devre dışı bırakıyorum. Bahsettiğin Razer yüklemelerini de WinUtil ile durdurabiliyorsun bu arada.

DDU uygulamasıyla da Windows'un otomatik olarak ekran kartı sürücüsü kurmasını engelliyorum. Yoksa Windows saçma sapan bir sürümü kurabiliyor. DDU'da bu seçeneği işaretledikten sonra bu sorun da ortadan kalkıyor.

Bu şekilde kullanım sağlıyorum ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Selam,

AMD CPU ve AMD GPU bulunan bir sistemim var. Bundan kısa zaman önce topladım fakat çok fazla uygulama yükleme/silme işleminden sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım. Özellikle anakartım için kullandığım ASUS Armoury Crate uygulamasını sildikten sonra bazı oyunlarda FPS droplar görüyorum, geri yükledim fakat düzelmedi.

Temiz kurulum yapıp artık gereksiz uygulamalar yüklemek istemiyorum. AMD chipset driver, AMD Adrenalin grafik sürücüsü, Razer ekipman yazılımları ve ASUS driver hub yükleyeceğim.

Sizce Armoury Crate tekrar yüklemeli miyim? Bazı kaynaklar gereksiz olduğunu ve silme işleminin çok zor olduğunu söylüyor. Yapılacak Windows güncellemeleri dışında ekstra kurmam gereken başka bir şey var mı?

Donanım guncellemeleri, Visual vs standart.
Digerler kendi kullanımına gore. Arsiv 7Z.
Benim mesela:

Dosya Ekleri

• 2026-01-04_160158.webp
    2026-01-04_160158.webp
    130 KB · Görüntüleme: 48