Murat07

Uzman
Merhaba arkadaşlar Prime H610M-R D4 anakarta sahibim, bilgisayara format sonrası chipset sürücüsü indireceğim için araştırma yapıyordum. Chipset seçeneğine girdiğim zaman çok fazla sürücü çıktı, hangilerini kesin olarak indirmeliyim?

Intel Serial IO software.
Intel management Engine ınterface.
Intel dynamic tuning Technology (apo) driver.
Intel chipset driver.
Intel DTT (ıpf driver)
Intel gna driver.
Intel consumer me driver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar Prime H610M-R D4 anakarta sahibim, bilgisayara format sonrası chipset sürücüsü indireceğim için araştırma yapıyordum. Chipset seçeneğine girdiğim zaman çok fazla sürücü çıktı, hangilerini kesin olarak indirmeliyim?

Intel Serial IO software.
Intel management Engine ınterface.
Intel dynamic tuning Technology (apo) driver.
Intel chipset driver.
Intel DTT (ıpf driver)
Intel gna driver.
Intel consumer me driver.

Anakart'ın sitesinden indirebilirsin. Daha günceli varsa Windows update de bazı sürücüleri yükleyecektir.

En azından hatırladığım kadarıyla Intel'in bu uygulamaları arka planda gereksiz hizmet çalıştırma dışında çok da işe yaramıyor. Yani yüklediyseniz bile kullandıktan sonra kaldırın.

Gösterdiğim ayarı açın ve güncelleştirmeleri denetle dedikten sonra isteğe bağlı güncelleştirmeler kısmına bakın.

2025-05-06_17-58.webp

2025-05-06_17-59.webp

Anakart'ın sitesinden indirebilirsin. Daha günceli varsa Windows update de bazı sürücüleri yükleyecektir.

En azından hatırladığım kadarıyla Intel'in bu uygulamaları arka planda gereksiz hizmet çalıştırma dışında çok da işe yaramıyor. Yani yüklediyseniz bile kullandıktan sonra kaldırın.

Gösterdiğim ayarı açın ve güncelleştirmeleri denetle dedikten sonra isteğe bağlı güncelleştirmeler kısmına bakın. Eki Görüntüle 146209

Eki Görüntüle 146210
Hocam Chipset Driver indirirken asus setup ve normal setup vardı ben asus olanı seçtim fark eder mi