Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Bu aslında her format atmak isteyişimde karşıma çıkan bir soru olmuştur. Bilgisayarımın hem Secure Boot hem de TPM desteği var ve bir de ek olarak SSD'si de mevcut, lakin 6. nesil işlemciye sahip olduğundan 11'i tam anlamıyla desteklemiyor. Sizce format zamanı geldi mi, 11'den devam mı edilmeli yoksa 10'a mı dönülmeli?

Windows 11 LTSC 2024 kur illaki Windows 11 kuracağım dersen. 6. nesil işlemci yeterli gayet ben 2009 çıkışlı işlemciyle Windows 11 kullanıyordum sorunsuz.

Normal Windows 11 de kurarsın aslında büyük bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Windows 10'u seviyorsan Windows 10'da kal kendini güncellik cart curt diye şartlama zaten Windows 10 hâlâ hem güvenlik güncellemesi alıyor hem de uygulama desteği açısından sorunu yok.

Bu aslında her format atmak isteyişimde karşıma çıkan bir soru olmuştur. Bilgisayarımın hem Secure Boot hem de TPM desteği var ve bir de ek olarak SSD'si de mevcut, lakin 6. nesil işlemciye sahip olduğundan 11'i tam anlamıyla desteklemiyor. Sizce format zamanı geldi mi, 11'den devam mı edilmeli yoksa 10'a mı dönülmeli?

i7-4770K için seçimin Windows 10 Pro 22h2. olsun.
Windows 11 çalışır ama bu işlemciye uygun değil 10 daha stabil ve akıcı. Format atacaksan 10'a dön aynı işlemcinin 4. nesli bende var bende Windows 10 kurdum hızlı çalışıyor.

Sıkıntı yoksa 10la devam et güncellik acısından.