Format sonrası Windows 11 boot olmuyor

K0caKafa

Çalışkan
Öncelikle forumdaki herkese merhaba,

Bilgisayara yeni bir M.2 SSD aldım ve taktım. Bilgisayarda 2 tane M.2 SSD 1 tane SATA SSD bulunuyor. Windows'u eski M.2 SSD'den yeni aldığım M.2 SSD'ye geçirmek için USB'ye Windows 11 yükleme aracı kurdum ve temiz kurulum olsun diye biçimlendirme işlemi yaptım.

Yeni aldığım SSD'ye kurma işlemini başlatıyorum, işlem bittikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve bu yazı geliyor.

"Görünüşe göre bir yükseltme başlattınız ve yükleme medyasından önyükleme yaptınız. Yükseltmeye devam etmek istiyorsanız, medyayı bilgisayanınızdan kaldırın ve Evet'e tıklayın. Bunun yerine temiz yükleme yapmak istiyorsanız, Hayır'a tıklayın."

Hayır tuşuna tıklayınca tekrar kurulum ekranı geliyor, USB'yi çıkarıp Evet tuşuna basınca boot yapmak yerine BIOS menüsü açılıyor.

BIOS'ta bulunan boot sıralamasında UEFI Hard Diski başa alıyorum ancak yine bir şey değişmiyor.

Kurulum işlemini SATA SSD'ye denediğimde sorun olmadı ve BIOS'ta boot kısmında SATA SSD'nin adı yazılı oluyor fakat M.2 SSD'ye kurunca SSD adı yazmıyor sadece UEFI Hard Disk yazıyor.

Windows'u SATA'ya kurup M.2 SSD'ye klonlamaya çalıştım ancak hata verdi.

Diğer disklerde Windows veya EFI bölümleri olabilir, diğer diskleri sistemden sökün sadece kurulum yapacağınız disk kalsın kurulumu öyle yapın.

Şu an aldığınız hata nedir?

Şu an aldığınız hata nedir?
Başta anlattığım olay tekrar ediyor.
USB ile kurulum ekranını açıp kurulumu yapıyorum, bilgisayar yeniden başlayıp tekrar kurulum ekranını açıyor.
USB yi çıkarıp başlatınca BIOS menüsüne atıyor.

Kurulum sonrası başa döndüğünde tekrar kurulum ekranına gelip dil seçme kısmında Shift+F10 yapıp komut sistemini açın, diske ne yazmış diskpart ile bakalım.

Boot bölümü yazılmış gibi, BIOS boot sıralamasında Windows Boot Manager görünüyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…