Format sonrası "yedekleme yükle" seçeneğini atladım – kayıp dosyalar kurtarılabilir mi?

dexoniton22

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Dün gece bilgisayara format attım. Format sırasında “yedekleme yükle” seçeneği çıktı ancak bu seçeneğe tıklamadım. Daha önce manuel olarak bir yedekleme de yapmamıştım. Ama format attıktan sonra bana seçenek olarak vermişti. Belgeler, videolar gibi klasörler bu yedekleme seçeneğiyle geri getirilebilir miydi?

Son düzenleme:
Format sonrası kaybolan dosyaları kurtarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bilgisayarı kullanmamaya çalışın: Format sonrası bilgisayarı kullanmak, silinen dosyaların üzerine yeni verilerin yazılmasına neden olabilir. Bu, kurtarma şansınızı azaltır.

2. Kurtarma yazılımlarını indirin: Aşağıdaki gibi veri kurtarma yazılımlarından birini inceleyin:
- Recuva
- EaseUS Data Recovery Wizard
- Disk Drill

3. Kurtarma yazılımını çalıştırın: İndirdiğiniz yazılımı bilgisayarınıza yükleyin. Eğer mümkünse, başka bir bilgisayarda yükleyip USB bellek kullanarak çalıştırmak daha güvenlidir.

4. Kurtarma taraması başlatın:
- Yazılımı açın ve "Kayıp dosyaları tara" seçeneğini seçin.
- Tarama yapılacak diski seçin (genellikle C: sürücüsü).
- Tarama işlemini başlatın.

5. Bulunan dosyaları gözden geçirin: Tarama tamamlandığında, yazılım, kurtarılabilir dosyaların listesini sunacaktır.
- Belgeler, resimler, videolar vs. gibi dosyaları gözden geçirin.
- Kurtarmak istediğiniz dosyaları işaretleyin.

6. Dosyaları kurtarın: Seçimlerinizi yaptıktan sonra, dosyaları kurtaracak bir konum belirleyin (farklı bir sürücü veya dış bir bellek önerilir).

7. Kurtarılan dosyaları kontrol edin: Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra dosyalarınızı kontrol edin.

Not: Bu adımlar sonuç vermeyebilir; dosyaların durumu ve yazılımın yeteneklerine bağlıdır. Kurtarma işlemini hızlı yapmanız, başarı şansını artırabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…