Formatlanan SSD'den veri kurtarmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enesf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 267

enesf

Uzman
Son durum olarak default SSD'yi çıkarıp yeni taktığıma işletim sistemi yükledim ve sistemi açtım. Ancak default SSD için kurtarma ekranında CMD üzerinden tek bir Partition için yaptığımı sanarken tüm disk için clean komutunu çalıştırdığım için verileri kaybettim sanırım. Şimdi de bu verileri geri getirebilir miyim derdine düştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecmis olsun hocam kaliteli dert.

Eger sansliysaniz, TRIM calismadiysa, ve formatiniz soft formatsa yaptiysaniz kurtulabilir cesitli veri kurtarma yazilimlariyla.

Teorik olarak mümkün, bunun için bazı programlar da mevcut. Ancak hangi verilerinizin ne kadarı geri gelir bunu söylemek güç. Bu bahsi geçen programların Premium sürümleri elbette daha yüksek bir kurtarma yüzdesine sahip bunu da söylemek isterim. Bazı yazılımları sizin için aşağıya bırakıyorum.

Dostum mümkün. Hemen üzerine bir şey yazmadan. "R-Studio Network" programını bul tam sürüm olanı bir şekilde bul Onun üzerinden yap. Nette kullanım videoları var. İzle. Çok sağlam bir programdır.

Hepsini kurtaramazsın, ama bir kısmını kurtarabilirsin.

Format işleminden sonra kullanılmamış ise HDD lerden veri kurtarma ihtimali %100 e yakındır.
Malesef bu oran SSD ler de çok ama çok düşük.
  • TRIM özelliği veri kurtarma işlemlerinin önündeki en büyük engel. TRIM kapalı ise VEYA açık olsa dahi format işleminden sonra SSD sisteme takılı kalmamış ise kurtarma şansı var ancak bu durumda bile HDD lere kıyasla düşüktür.

• Veri kurtarma farklı yollarla yapılıyor. Veri kurtarma programlarında denenecek ilk iş tam tanımını doğru yazamayabilirim'' partitionu kurtarma'' anlamına gelen seçenekler. (undelete, unformat vb olabilir.) Başarılı olursa tüm veriler sanki o partition hiç formatlanmamış gibi geri döner. Ayrıca bu işlemin 5-10 saniyeden fazla süreceğini de sanmıyorum.

• Aşağıda yazacağım ve yukarıdaki mesajlarda adı geçen yazılımlar ve benzerleri ile kurtarma işlemi denenebilir. Bir üst seçenekte anlatılan işlem başarılı olmaz ise, bazı dosyalar kurtarılabilir, bazıları ise kurtarılmış gibi görünsede aslında bozuktur ve tıklamanız halinde açılmaz....

Kurtarma işleminde kullanılabilecekk programlar:
1-) İlk önce ''Winfr'' deneyin. Bu programın kaynak kodu Microsofta ait. Store'de de var ama, terminal üzerinden kod yazarak kullanılması gerekiyor. Aynı programın kod yazmadan arayüz eklenmiş halini tercih ederseniz şuradan indirebilirsiniz. What is WinfrGUI?
2-) Recuva - Ücretsiz.
3-) En fazla başarılı olma ihtimali olan ise Minitool Partition Wizard. Free versiyonu tarama sonucu kurtarılabilecek verileri gösterir ama kurtarabilmeniz için ücretli versiyonu yüklemeniz gerektiğini söyler.
4-) Lazesoft Recovery Suite = Tam sürüm ve ücretsiz bir program. HDD lerden veri kurtarırken çokça kullandım ve başarılı oldu ama SSD lerde aynı sonucu veremeyebilir.
5-) Yukarıdaki mesajlarda önerilen programlar. 5. sıraya yazdım ama bu son seçenek anlamındalar değil. Direk onları da deneyebilirsiniz.

Veri kurtarma özel ilgi alanım. Kurtarma sürecindeki deneyimlerinizi ve sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Gecmis olsun hocam kaliteli dert.

Eger sansliysaniz, TRIM calismadiysa, ve formatiniz soft formatsa yaptiysaniz kurtulabilir cesitli veri kurtarma yazilimlariyla.

Maalesef TRIM komutu default olarak açıkmış sanırım, CMD'den kontrol ettiğimde açık gözüküyordu.

Eklediğiniz programlar ease us programını denedim ancak kurtarılabilir olarak sadece Windows dosyalarını buldu. Geri kalan 600GB'lık kısımdan haber yok.

Dostum mümkün. Hemen üzerine bir şey yazmadan. "r-Studio network" programını bul tam sürüm olanı bir şekilde bul onun üzerinden yap. Nette kullanım videoları var. İzle. Çok sağlam bir programdır.

Deneyeceğim, teşekkürler.

Tüm bilgiler için teşekkürler, ilk fırsatta hepsini denemeye çalışacağım. Sonucu size iletirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…