Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Bey

Uzman
Makaleler
1
Merhaba!

İçerik özeti: Halihazırda, daha 1 saat önce çalışan monitörün formattan sonra görüntü vermemesi hakkında.

Bilgisayar toplarken/kurarken monitörlerden kaynaklanan (bazı monitörlerde bu sorun yaşanıyor özellikle ViewSonic marka monitörlerde...) Ve çözümü bir hayli uğraştıran "çalışan monitör görüntü vermiyor" adlı konu hakkında işe yarayabilecek, çözüm niteliğinde bir yazı yazmak istedim.

Ofisimde kullandığım masaüstü sistemimde birkaç bileşen güncellemek istedim ve bu kadar zahmete girmişken komple format atıp temiz bir kurulum yapmak daha iyi olacaktı. Tüm bileşenleri yerleştirip güç düğmesine bastıktan sonra monitör "sinyal yok" hatası vermeye başladı. RAM'leri söküp taktım, tek slot & çift slot takıp yerlerini değiştirdim olmadı, BIOS pilini söküp taktım olmadı, HDMI - DP kablolarını değiştirdim olmadı bir türlü sorun düzelmedi, monitör halen sinyal yok hatasını vermeye devam ediyordu. Format atmadan 1 saat önce sapasağlam görüntü veren bu monitörün görüntü vermemesi çok garip hissettirdi. Ardından kasayı söküp TV'ye HDMI ile bağladığımda sorunsuz bir şekilde görüntünün geldiğini gördüm. TV'ye bağladığım bilgisayarın Windows kurulum ayarlarını yaptıktan sonra tekrar monitöre taktım ancak yine sinyal yok hatasını almaya devam ediyordum. Daha sonra kasayı tekrar TV'ye bağladım ve yarım yamalak bir düzen içerisinde ekran kartı sürücülerini kurdum. TV üzerinden aldığım görüntüden bilgisayarın alabildiği en düşük çözünürlüğü seçtim (1024 X 768). Daha sonra kasayı monitöre bağladığımda sorunsuz bir şekilde çalıştı. Ardından düşürdüğüm görüntü ayarlarını tekrar olması gerektiği hale getirdim.

Kısacası böyle bir sorun yaşadığınızda uygulamanız gereken adımlardan birisi de başka bir birimden görüntü alıp, rahat bir şekilde ekran kartı sürücülerini yükledikten sonra masaüstü/sağ tık/görüntü ayarları/çözünürlük kısmında mevcut çözünürlüğü en düşüğe, en azından 1024 X 768 formatına almak olacaktır. Bu adımlardan sonra sinyal vermeyen monitörünüze sisteminizi bağladığınızda sorun %90 çözülmüş olacaktır.

Bu sorunu yaşayan kişiler eminim çok azdır. Ancak beni yaklaşık 2-3 saat uğraştıran ve ofis ortamı olduğu için herhangi bir alet edevat - ekipmana ulaşamamam da işin cabası oldu. Umarım bu içerik benim gibi bu sorunu yaşayan kişilere bir yardım eli şeklinde olur ve sorunları çözüme kavuşur.

İyi akşamlar, iyi oyunlar, iyi Sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör: