Epic Games problem değil aslında, (çoğu oyunun) DRM'leri olmadığından Heroic ile de çok iyi çalışıyor.Epic Games şey dedi. Milyonlarca Steam Deck kullanıcısı olsun o zaman bakarız demiştiler. Ama O belki 100 milyonlarca demek istemişlerdir.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben Heroic Games Launcher ile Rocket League ve XDefiant oynayabildim. Ama Fortnite çalışmıyor diye Heroic ile denemedim.Epic Games problem değil aslında, (çoğu oyunun) DRM'leri olmadığından Heroic ile de çok iyi çalışıyor.
Anti-Cheat problemi olduğundandır, tek yapmaları gereken anticheat'i Linux için de desteklemeleri.Ama Fortnite çalışmıyor diye Heroic ile denemedim.
- Makaleler
- 24
Çekirdek ile etkileşime geçen modüller türev çalışma olarak sayılabiliyor. Eğer çekirdek seviyesinde olacaksa açık kaynak olması gerekebilir GPL'den dolayı.
Alakasi yok. Ucuncu parti kernel modülleri istenilen lisans ile lisanslanabilir, mevcut kernel modulunden catallanmadigi, mevcut kernel modulunu kullanmadigi surece. Bu cümleye gore NVIDIA mahkemelik ama degil, kendi modullerini, kendi userland sürücülerini yaziyorlar ve bunu mevcut kernele gomulu bicimde degil, kendileri dagitiyorlar. Hâlihazırda oyun anti hile yazılımları da kernel ile dagitilmadigi icin GPL zorunlulugu kalmiyor. Binary blob kernel modulleri sadece olarak "Tainted" olarak flag ekler, bu da debug ile alakali durum, lisans ile alakali degil.
Nasil belirlendiği de bu kitapta anlatilmis 4.4'cu chapterda:
Bu da
MODULE_NAME macrosunun yerlestigi konum:Buna aykırı değil mi, yoksa ben mi yanlş yorumluyorum?Hâlihazırda oyun anti hile yazılımları da kernel ile dagitilmadigi icin GPL zorunlulugu kalmiyor.
Bir anticheat karmaşık veri yapıları kullanmadan sistem durumunu nasıl tam olarak doğrulayabilir?
Not: Avukat değilim, söylediklerim de yasal bir tavsiye değildir, yasal bir tavsiye için avukatınıza başvurun.
- Makaleler
- 24
Onu da AC developerlari duşunsun. Kural basit, kerneldan tureme bir sey yoksa lisans sorunu da yok. Dedigim gibi closed source bir suru kernel modulu var, network, NVIDIA modülleri gibi. Bunlar da gayet sonradan mount edilen moduller. Eger diğer modüller gibi linked halde gelseydi o zaman bu GPL zorunlulugundan konusabilirdik. Diger turlu her turden sahipli modul ucuncu parti tarafindan ve Linux ile birlikte yayinlanmadan geliyor. Bu da bir sorun olusturmuyor.Bir anticheat karmaşık veri yapıları kullanmadan sistem durumunu nasıl tam olarak doğrulayabilir?
Tabii benim dedigim mevcut NVIDIA modulunu ornek alarak soylenilen fikir. Gelecekte bir anticheat yazilimi harici bir duruma ihtiyac duyarsa o zaman GPL konusu acilabilir.