cleanris

Uzman
Ping düşüren programlar işe yarıyor mu? Özellikle Fortnite için kullanmayı planlıyorum fakat hangisi işe yarıyor veya gerçekten işe yarayan var mı? Bilmiyorum. Bilgili dostlarım yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu ping düşüren program işe yaramaz, Fortnite gibi oyunlarda gerçek çözüm kaliteli internet altyapısı ve doğru sunucu seçmektir.

İyi bir modem ayarı ( @Recep Baltaş hocamın yaptıkları gibi bu mesela) gerçekten işe yarayabiliyor, duruma bağlı ama daha etkili. Ama 3. parti programlar %90 işe yaramaz. Yarayan olursa bile iyi bir süreklilik sağlamaz genelde. Eğer iyi bir altyapın varsa, ki uçuk kaçık olması lazım değil, Fortnite EU sunucularında 50ms civarı oynayabilirsin.

İyi bir modem ayarı ( @Recep Baltaş hocamın yaptıkları gibi bu mesela) gerçekten işe yarayabiliyor, duruma bağlı ama daha etkili. Ama 3. parti programlar %90 işe yaramaz. Yarayan olursa bile iyi bir süreklilik sağlamaz genelde. Eğer iyi bir altyapın varsa, ki uçuk kaçık olması lazım değil, Fortnite EU sunucularında 50ms civarı oynayabilirsin.
48 sabit ping ile oynuyorum fakat daha da düşürebilir miyim diye araştırıyorum.

48 sabit ping ile oynuyorum fakat daha da düşürebilir miyim diye araştırıyorum.
Pek mümkün değil, modem ayarları falan ile bile Fortnite'ın sunucuları Avrupa olduğu için çok düşmez. 0-20 arasına inmez. 48ms gayet iyi eğer rekabetçi (turnuva fln.) oynamıyorsan.

Exitlag gibi programlarla kullandığınız internet servis sağlayıcısı bağlandığınız sunucuya kötü rotasyonla bağlanıyorsa pinginizi düşürürsünüz. Burada fiber, ya da hızınızın etkisi yok. Bu kadar yanlış bilginin verilmesine niye uyarı yapılmamış anlamadım.

Bir örnek mesela. Exitlag ile ping 25-40 arasında değişiyor. Exitlag yok iken 35-50 arasında.

a.webp

Exitlag gibi programlarla kullandığınız internet servis sağlayıcısı bağlandığınız sunucuya kötü rotasyonla bağlanıyorsa pinginizi düşürürsünüz. Burada fiber, ya da hızınızın etkisi yok. Bu kadar yanlış bilginin verilmesine niye uyarı yapılmamış anlamadım.

Bir örnek mesela. Exitlag ile ping 25-40 arasında değişiyor. Exitlag yok iken 35-50 arasında.

Eki Görüntüle 159427
Yanlış bilgi değil hocam, ben de denemedim ve hiçbiri işe yaramadı.

Yanlış bilgi değil hocam, ben de denemedim ve hiçbiri işe yaramadı.
Doğrudur hocam. Zaten ne zaman ping düşüreceğini söyledim. İSS'niz iyi bir rotasyon kullanıyorsa pinginizi düşürmez. Ama kötü bir rotasyondaysa işe yarar. Kesin olarak işe yaramıyor, da işe yarıyor da demek hatalı olur. Tamamen iss'nin çıkışlarına bağlı bir durum.

Mesela ben bir süre önce istanbul sunucularına 20 ping alıyordum. Exitlag ile 13'e düşüyordu. Türk Telekom rotasyonda iyileştirme yaptı ve exitlag olmadan da 13 ping alıyorum yani exitlag istanbul için işime yaramıyor artık.

Fortnite'de Avrupa sunucularında exitlag olmadan da çok düşük ping alıyorum Türkiye ortalamasına göre. Ya iss özel bir rotasyon yapıyor fortnite için ya da bu oyun pingi yanlış gösteriyor.