Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba,

Bir süredir üzerinde çalıştığım, edebiyat ve kültür-sanat (sinema, oyun vb.) odaklı, Discourse altyapısını kullanan butik bir forum projem var. İşin mutfağında edebiyat olsa da nitelikli sohbetin dönebileceği genel bir kültür ortamı yaratmayı hedefliyorum.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • Substack ve Medium gibi platformlarda duyurdum.
  • Discord'daki bir edebiyat sunucusunda duyurdum, izin verdiler.
  • Etkileşimi artırmak için sembolik ödüllü maksimum 100 kelimelik bir küçürek öykü etkinliği başlattım.
Durum: tüm bu çabalara rağmen şu an için sadece 1 adet organik üye kazanabildim. Gelen geri dönüşler platformun teknik olarak düzgün olduğu yönünde ama ilk kıvılcımı yakalamakta zorlanıyorum.

Sizlere sorum: sizce edebiyat odaklı bir forum günümüz şartlarında çok mu niş kalıyor? Üye kazanımı için başka hangi stratejileri izlemeliyim? Yoksa ülkedeki genel okuma/yazma alışkanlıkları nedeniyle beklentimi mi düşürmeliyim?

Cidden ne yapacağımı şaşırdım.

Ülkede sürekli kitap okuyan var ama okumayan yüzdesi daha fazla.
Niş seçenekler her zaman daha çok tutar çünkü rakipleri yoktur.

Merhaba,

Bir süredir üzerinde çalıştığım, edebiyat ve kültür-sanat (sinema, oyun vb.) odaklı, Discourse altyapısını kullanan butik bir forum projem var. İşin mutfağında edebiyat olsa da nitelikli sohbetin dönebileceği genel bir kültür ortamı yaratmayı hedefliyorum.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • Substack ve Medium gibi platformlarda duyurdum.
  • Discord'daki bir edebiyat sunucusunda duyurdum, izin verdiler.
  • Etkileşimi artırmak için sembolik ödüllü maksimum 100 kelimelik bir küçürek öykü etkinliği başlattım.
Durum: tüm bu çabalara rağmen şu an için sadece 1 adet organik üye kazanabildim. Gelen geri dönüşler platformun teknik olarak düzgün olduğu yönünde ama ilk kıvılcımı yakalamakta zorlanıyorum.

Sizlere sorum: sizce edebiyat odaklı bir forum günümüz şartlarında çok mu niş kalıyor? Üye kazanımı için başka hangi stratejileri izlemeliyim? Yoksa ülkedeki genel okuma/yazma alışkanlıkları nedeniyle beklentimi mi düşürmeliyim?

Cidden ne yapacağımı şaşırdım.
Seo yapınızı en iyi hale getirip google reklamlara abanabilirsiniz.

Belki de rakiplerinin olmaması piyasanın olmamasındandır. XD
Gotik, kozmik korku ve psikolojik gerilim edebiyatı Türkiye'de ne kadar tutabilir ki?
Siz ilgilenmiyorsanız etrafınızda ilgilenen olmaması normal. Benim tanıdığım çok var. Türkiye'nin en büyük anime forumu sadece one piece üzerine, tek bir anime.