mychar276 1

Becerikli
Forumlardaki tartışma ve fikir belirtme ortamını çok seviyorum. Bilgi paylaşımı ve beyin fırtınası ile değer katıyoruz. Bu müthiş bir şey ve hep olmalı.
Ama emojilerin amacı dışında siber zorbalığa varan kullanım durumları beni benden alıyor.

Örneğin gülme emojisi. Komik bir şey olur, komik bir durum/espri olur atılır. Ama oldukça ciddi konularda "üstüne gülme" anlamında atılması siber zorbalık değil de nedir?

Adamın bir karşıt argümanı yok, açılan konuya dair katkı sağlayacak bir mesajı yok. Konuya girmiş bir sebepten (profil resmini beğenmemiş olabilir, nicki beğenmemiş olabilir vs.) Gülme emojisi atıyor sana. Bu normal ve forum kültürüne uygun bir durum mu?

Forumlardaki tartışma ve fikir belirtme ortamını çok seviyorum. Bilgi paylaşımı ve beyin fırtınası ile değer katıyoruz. Bu müthiş bir şey ve hep olmalı.
Ama emojilerin amacı dışında siber zorbalığa varan kullanım durumları beni benden alıyor.

Örneğin gülme emojisi. Komik bir şey olur, komik bir durum/espri olur atılır. Ama oldukça ciddi konularda "üstüne gülme" anlamında atılması siber zorbalık değil de nedir?

Adamın bir karşıt argümanı yok, açılan konuya dair katkı sağlayacak bir mesajı yok. Konuya girmiş bir sebepten (profil resmini beğenmemiş olabilir, nicki beğenmemiş olabilir vs.) Gülme emojisi atıyor sana. Bu normal ve forum kültürüne uygun bir durum mu?
Yani saçma bir konuya gülüyoruz, mesaj olur, fark etmiyor yani. Yani anlamadım, evet, uygun durum, siz de yapın, ne yapalım biz? Herkese bırak diye emir vermezsin. Siz de yapın, yani bir şey fark etmiyor. Bence siber zorbalık değil, bir emoji yüzünden kimse ölmez veya psikolojisi bozulmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani saçma bir konuya gülüyoruz, mesaj olur, fark etmiyor yani. Yani anlamadım, evet, uygun durum, siz de yapın, ne yapalım biz? Herkese bırak diye emir vermezsin. Siz de yapın, yani bir şey fark etmiyor. Bence siber zorbalık değil, bir emoji yüzünden kimse ölmez veya psikolojisi bozulmaz.
Bence siber zorbalıktan keyif aldığınız için siber zorbalık değilmiş gibi yorumluyorsunuz. Ciddi bir mesaja hiçbir mantıklı karşı argüman üretmeden "üstüne gülme" anlamında kullanımı bence siberzorbalıktır.

Bence siber zorbalıktan keyif aldığınız için siber zorbalık değilmiş gibi yorumluyorsunuz. Ciddi bir mesaja hiçbir mantıklı karşı argüman üretmeden "üstüne gülme" anlamında kullanımı bence siberzorbalıktır.
Hocam illa argümana gerek yok ben fikrinizin saçma olduğunu düşünmüşümdür veya gülünç olduğunu.

Hocam illa argümana gerek yok ben fikrinizin saçma olduğunu düşünmüşümdür veya gülünç olduğunu.

İşte forum kültürü fikrimi saçma bulduysan veya gülünç bulduysan karşı argüman üretmeyi gerektirir. Hala siber zorbalık yapıyorsun ve zevk alıyorsun bundan. Komik bir şey yazmadım, oldukça ciddi bir konu üzerinde mesaj yazıyorum. Üstüme gülme emojisi atıyorsun. Zorbasınız, mislini çekmeniz dileklerimle.

Bence siber zorbalıktan keyif aldığınız için siber zorbalık değilmiş gibi yorumluyorsunuz. Ciddi bir mesaja hiçbir mantıklı karşı argüman üretmeden "üstüne gülme" anlamında kullanımı bence siber zorbalıktır.

Çoğu durumda bununla alakası olduğunu zannetmiyorum. Özellikle fikir belirtilen konularda saçma sapan mesajlarla karşılaşıp gülme emojisi attığım oluyor.

İşte forum kültürü fikrimi saçma bulduysan veya gülünç bulduysan karşı argüman üretmeyi gerektirir.

Sırf forum içerisindeyim diye niye aptalca olduğu kesin olan bir şeye gülüp geçmek yerine uzunca yazı yazmaya vakit harcayayım? Daha önce çok defa denedim ancak insanların derdi bir şeyi anlamak değil, haklı çıkmak. Sizin mesajınızdan bahsetmiyorum, sizi de ilk defa görüyorum. Üstünüze alınmayın.

Sırf forum içerisindeyim diye niye aptalca olduğu kesin olan bir şeye gülüp geçmek yerine uzunca yazı yazmaya vakit harcayayım? Daha önce çok defa denedim ancak insanların derdi bir şeyi anlamak değil, haklı çıkmak. Sizin mesajınızdan bahsetmiyorum, sizi de ilk defa görüyorum. Üstünüze alınmayın.

Emojiler üzerinden siber zorbalık şu an en yaygın zorbalama yöntemlerinden biri; bunun üzerine diziler bile çekiliyor.
Bu kadar ciddi bir konuya bile yukarıda görebilirsiniz, gülme emojileri atılıyor. Bakın, bu konuya gülme emojileri atmışlar. Sizce komik veya saçma bir durum mu?

Emojiler üzerinden siber zorbalık şuan en yaygın zorbalama yöntemlerinden biri, bunun üzerine diziler bile çekiliyor.

Yani? Bunu durduracak güç ne sizde ne bende var. Huylu huyundan vazgeçmez. Kendinizi bununla yormamanızı öneririm.

Sizce komik veya saçma bir durum mu?

İnsanları toplumdan uzaklaştırmanın en iyi yolu onları yok saymaktır. Sizin açtığınız bu konu, karşı çıktığınız düşüncedeki insanlara sadece keyif verir.