Karşı taraf atıyorsa siz de atın. Bu kadar basit işte. Buna engel olacak bir güç hiç kimsede yok şu an. O yüzden bu konu hakkında kafa yormak manasız.

Bu emojinin karşı tarafı küçük düşürmek, alay etmek veya provoke etmek amacıyla kullanılması yapıcı tartışma ortamına katkı sağlamadığı gibi zorbaladığı anlamına da gelir. Ben sizden yanayım, anlıyorum.

Kullanım şekline göre değerlendirme yapıyor, gerektiğinde müdahalede bulunuyoruz. Bu gibi durumlarda direkt raporla moderasyona bildirmeniz yeterli.
Tam olarak söylemek istediğim buydu, teşekkürler.

Zorbalamak, asagilamak amaciyla kullanilabildigine son derece katiliyorum. Ben bu emojiyi genelde trollere, soyledigi seyin sacmaliginin kendisi de farkinda olan ragebait'cilere karsi kullaniyorum komiklik durumlari disinda. Insanlar birisi en ufak bir seyi yanlis soylediginde bile, ya da normal bir konuda fikrini begenmediklerinde bile hemen dalga gecme moduna giriyor.

Bunu bizzat goruyorum. Herhangi bir konu hakkinda pek bir bilgisi olmayip, yardim almak icin konu acanlarla bilgisi olmadigi icin dalga gecenleri de cok gordum. Ne kadar sacma. Buranin ve genel olarak diger forumlarin internetin copluklerine, sosyal medyaya vesaire benzemesi sinir bozucu. Eski yardimlasma kulturunun bayagi hasar aldigi maalesef dogrudur.