Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Utku92

Üstün
Makaleler
1
Bazı moderatörler haksız yere ceza kesiyor. Ardından yorumum siliniyor. Yapılan hareket çok saygısızca. Konudan sapıyormuşum alakası yok kendi fikrimi belirttim ve bilgi verdim. Yeşil siteden buraya geldim Recep bey var daha iyi olur diye düşündüğüm için. O forumda da katı yönetim durumları vardı ama bu forum da yakalamış ve geçmiş bile. Bu yapılan hiç doğru değil kafanıza göre ceza kesip silmek. Çok kişiyi kaybedersiniz.

Mesajlarını ben raporladım onu baştan söyleyeyim. Madem böyle bir konu açmışsın, olayı bilmeyen arkadaşlar için yazalım.
  • "Samsung Galaxy S21'den hangi iPhone'a geçilir?" konusunun altına "Ben iPhone sevmiyorum ya :D Android al." gibi bir mesaj yazıyorsun. Bu mesajı yazman bile başlı başına konu ile alakasız, gereksiz bir mesaj.
  • Mesajın silinince aynı konunun altına tekrar "Niye mesajım silindi? Yazık gerçekten." yazıyorsun. Bu mesaj da net bir şekilde ceza sebebi.
  • O mesajın silinince de buraya konu açıp duygu sömürüsü yapmaya çalışıyorsun.
Yapılan işlemler gayet yerinde, raporlarımı dikkate alan moderatör arkadaşın eline ayağına sağlık diyorum. Moderatör kafasına göre ceza kesmiyor, katı bir yönetim de yok, çok kişi de kaybedilmez söyleyeyim. İnan bana, senin yediğin cezaların 10 katı ceza yemişimdir burada, yönetimden ayrılan Enes Bey ve Recep Bey özellikle bilir. Ben sorunlarımı hep bilet sisteminde, yöneticilerle yüz yüze görüşerek çözmeye çalıştım. Bu kategoriye böyle bir konu açman da saçma olmuş belirtmek istedim.

Kuralları baştan sona tekrar bir okumanı tavsiye ederim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi fikrimi belirttim ve öneri verdim. Burada yanlış bir şey göremiyorum. Duygu sömürüsü yapacak birisi değilim. Üslubunuz çok ters. Bir fikire görüşe katılmıyor olabilirsiniz ama saygı duymanız gerekir ne kadar saçma olursa olsun. Devamında da zaten öneride bulundum. İnsan olmanın en temel gereksinimidir birbirine saygı duymak yorumlara özellikle.

Normalde önemsiz bir şey çok basit bir şey başkası olsa üstemelez geçiştirilir veya unutulur. Ama haksızlık varsa yazarım ne olursa olsun.

O zaman robot gibi yazalım yapay zeka gibi hatta direk AI sorayım yapıştırayım hiçbir fikir veya düşünce ironi espri eklemeyelim.

Konudan bağımsız bütün mesajlar raporlanabilir ve silinebilir. Ben de konudan bağımsız olan çoğu mesajı raporluyorum.
Ayrıca moderatörler genellikle işlerini iyi bir şekilde yapıyorlar. Ben şimdiye kadar boş/sebepsiz yere mesajlarımın silindiğini görmedim.

Kendi fikrimi belirttim ve öneri verdim. Burada yanlış bir şey göremiyorum. Duygu sömürüsü yapacak birisi değilim. Üslubunuz çok ters. Bir fikire görüşe katılmıyor olabilirsiniz ama saygı duymanız gerekir ne kadar saçma olursa olsun. Devamında da zaten öneride bulundum. İnsan olmanın en temel gereksinimidir birbirine saygı duymak yorumlara özellikle.

Normalde önemsiz bir şey çok basit bir şey başkası olsa üstemelez geçiştirilir veya unutulur. Ama haksızlık varsa yazarım ne olursa olsun.

Fikirleriniz konuyla alakasız. Kullanıcının "Hangi iPhone'a geçeyim?" sorusuna "Android al" demek, kullanıcının sorununu çözmez. Kaldı ki, kullanıcının bu fikre ihtiyacı yok. Zaten Android'ten geçiş yapmak istiyor. Bunu detaylıca düşünmüştür zaten.

Fikirleriniz konuyla alakasız. Kullanıcının "Hangi iPhone'a geçeyim?" sorusuna "Android al" demek, kullanıcının sorununu çözmez. Kaldı ki, kullanıcının bu fikre ihtiyacı yok. Zaten Android'ten geçiş yapmak istiyor. Bunu detaylıca düşünmüştür zaten.
Bir tek o konuda değil daha önce de yapıldı ve çok anlamsızca. Bence çok katı sistem var.

@keireL başkası da yazmıştı ek olarak.

Ben böyle şeylerde feryat figan etmeyi çok saçma buluyorum. Uyarı veya ceza sisteminin de abartıldığını düşünüyorum. Sanki 50 tane uyarı alınca kalıcı olarak girişimiz yasaklanıyor da bu kadar kafaya takılıyor.

Konuyla alakasız mesaj atarsan tabii uyarı alıp, mesajın silinir. 3 tane gereksiz mesajdan uyarım var. Kafaya taktığım bir tane bile yok.

Ben böyle şeylerde feryat figan etmeyi çok saçma buluyorum. Uyarı veya ceza sisteminin de abartıldığını düşünüyorum. Sanki 50 tane uyarı alınca kalıcı olarak girişimiz yasaklanıyor da bu kadar kafaya takılıyor.

Konuyla alakasız mesaj atarsan tabii uyarı alıp, mesajın silinir. 3 tane gereksiz mesajdan uyarım var. Kafaya taktığım bir tane bile yok.

İşte mesele o değil ben sadece haksızlık yapıldığını düşündüğüm için bu kadar önemsedim. Ama 1 olur 2 olur sonra önemsemedikçe diktatörlük olur anlamayız.

Yani doğru olur yanlış olur kendi fikirimizi belirtemeyeceksek bir şeyler katamayacaksak öneri sunamayacaksak AI zaten yapıyor bu işleri.

Kıymetli @Utku92, mesajlarına işlemleri ben yaptığım için yazma gereği duydum. Bu konuda ısrarla haksızlığa uğradığını söylüyor ve düşünüyor olman bizleri, Moderasyon Ekibi’ni zan altında bırakıyor. Hepsi birbirinden değerli ve her detayı ince elekten geçirerek işlem yapan, denetimini uygulayan kişiler. Arada hatalarımız olabilir, insanız. Bizleri, yaptığımız işlemleri de denetleyen bir birim daha var. Gerektiği takdirde işlemleri geri alıyor ve bu konuda açıklama yapmaktan geri kalmıyoruz.

@EsatKa detayları aktarmış. Yazmış olduğunuz mesajlara gelecek olursak, daha önce almış olduğunuz 3 farklı "gereksiz mesaj" uyarısı var. Tabloya göre hareket edecek olsaydık 1 ceza puanı ve saat kısıtlaması gerekirdi. Ancak niyetimizin kimseyi küstürmek olmadığını tekrar yinelemek istiyoruz. Size bu konuda bir saat cezası verilmediği gibi, sadece mesajınız silindi. Olması gereken kuralı uygulamadığım için bu durumda hatalı işlem yapmış oluyorum, itirafta bulunmuş olayım. Diğer mesajınız yine aynı şekilde, konu başlığı altında özetle "fikrimi belirttim, ceza verildi, çok yazık, bazen çıldırtıyorlar" şeklinde devam etti. Bu mesajdan sonra da, yazdığınızın silinmesi dışında yine herhangi bir kısıtlama cezası almadınız. Ben insiyatif aldım, uyarı vermediğim için uyarı alabilirim.

Sildiğim mesajları burada görsel alarak paylaşmak istemiyorum. Mesajlarınızı silmemiş olsaydık eğer, ismi zikredilen konu şu anda Android/iPhone savaş arenasına dönmüştü. Bunlara gerek yok. Lütfen siz de bize yardımcı olun. Aramızda küslük, kırgınlık olmasın lütfen.
Esen kalın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.