Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba, artık bir forum yerli yerine oturmuştur vs., bilemem; ama biri forum açacak diyelim. Neden Discourse varken XenForo tercih eder? Merak ettiğimden ve bilmediğimden soruyorum.

XenForo vanilla hali 195 dolar ve eklentilerle 350–400 dolara kadar çıkabilir, belki daha da fazla.

Discourse ise açık kaynak, ücretsiz ve daha modern. Görünüm, kullanım ve etkileşim açısından örneğin; biri konuya yazıyor olsun, Discourse’ta “X kişi yazıyor” olarak görünür. Bu denli anlık bir etkileşim tipi var. Görünüm olarak zaten daha modern. Tek sorunu, hosting değil de sunucuda çalışabiliyor olması, Docker gereksinimi olması vs.

Konu hakkında ilgililer ve bilgililer ne düşünüyor?

Yani Linux > Windows olduğu gibi Discourse > XenForo mu diyorsun?
Hani değeri az bilinen ama hazine olan gibi...
Bu karsilastirmalari yapmak da dogru degil. Discourse uzerinde deneyimi olan kisi sayisi daha az olabilir, XenForo halihazırda amaca daha çok hizmet ediyor olabilir.

Windows ve Linux'ta da böyle. İki işletim sistemini kullanan birisi olarak söylüyorum, herkesin işletim sisteminden beklentisi farklı oluyor. Kimisi ne kadar sistem yoruyor, arkaplanda hangi programlar çalışıyor diye dikkat etmiyor. Excel, basit işler, yıllardır alışılagelmiş Windows düzeninin üstüne Linux kullanmıyor.

Discourse tarzı yazılımlar hep çok basit geliyorlar bana, Stackoverflow gibi sorununu çözüp çıkacağın sitelere benziyorlar. XenForo kadar büyük ve geniş çaplı değiller. Bu yüzden Discourse'u devasa bir topluluk olarak göremiyorum ben.

Şahsen şu an forum açsam Discourse yerine MyBB tercih ederim. Discourse ve Flarum gibi yazılımlar bana forum gibi bile gelmiyorlar, çok eskilerden beri forum işleriyle uğraştığımdan dolayı galiba eski düzene o kadar çok alışmışım ki bu yeni tartışma tabanlı forumlar garip hissettiriyor.

Hocam kişisel fikrimi söylemem gerekirse Discourse kullanan bir foruma girmek ile XenForo kullanan bir foruma girdiğimde aynı hissiyatı almıyorum. Hani Discourse daha çok bir wiki sayfasına benzeyen veya üstteki bir arkadaşın dediği gibi cevaba bakıp çıkacağımız, bir topluluğun olmadığı bir ortam hissiyatı verirken XenForo'ya girdiğimde "he bu site bir forum" hissiyatı daha yoğun geliyor bana. Konular arasında dolaşasım geliyor. Discourse'un açık kaynak ve ücretsiz olması çok iyi ama en azından benim için hissiyatları aynı değil.

Hocam kişisel fikrimi söylemem gerekirse Discourse kullanan bir foruma girmek ile XenForo kullanan bir foruma girdiğimde aynı hissiyatı almıyorum. Hani Discourse daha çok bir wiki sayfasına benzeyen veya üstteki bir arkadaşın dediği gibi cevaba bakıp çıkacağımız, bir topluluğun olmadığı bir ortam hissiyatı verirken XenForo'ya girdiğimde "he bu site bir forum" hissiyatı daha yoğun geliyor bana. Konular arasında dolaşasım geliyor. Discourse'un açık kaynak ve ücretsiz olması çok iyi ama en azından benim için hissiyatları aynı değil.
Kayıp Rıhtım Forum'u hiç kullandınız mı?