Discourse ve XenForo ikisini de yabancı forumlarda çok kullandım. Benim gözümde ikisi de aynı. Çok bir farkları yok.

Şahsen yaşım ilerledikçe phpBB'yi özlüyorum. Nostalji mi bilmiyorum ama artık ayakta kalan birkaç eski phpBB forumum bana daha kullanışlı geliyor. O da açık kaynaklı ayrıca.

Ama geliştiriciler ve site sahipleri için neden phpBB kullanmadıklarını anlayabiliyorum. Onlar için daha zor. PHP zaten başka bir canavar. O yüzden yeni nesil XenForo, Discoruse gibi çözümlere yöneliyorlar.

Günün sonunda hepsi işini yapıyor, o yüzden çok takmıyorum artık.

Merhaba, artık bir forum yerli yerine oturmuştur vs., bilemem; ama biri forum açacak diyelim. Neden Discourse varken XenForo tercih eder? Merak ettiğimden ve bilmediğimden soruyorum.

XenForo vanilla hali 195 dolar ve eklentilerle 350–400 dolara kadar çıkabilir, belki daha da fazla.

Discourse ise açık kaynak, ücretsiz ve daha modern. Görünüm, kullanım ve etkileşim açısından örneğin; biri konuya yazıyor olsun, Discourse’ta “X kişi yazıyor” olarak görünür. Bu denli anlık bir etkileşim tipi var. Görünüm olarak zaten daha modern. Tek sorunu, hosting değil de sunucuda çalışabiliyor olması, Docker gereksinimi olması vs.

Konu hakkında ilgililer ve bilgililer ne düşünüyor?
Windows server uzerinde çalışmıyor hosting üzerinde çalışmıyor.
Güzel scriptnama flarum ve eklentileri bize yetiyor.
Server linux'a geçmeyi düşünüyoruz o zaman discourse kuracağız.