21931

Deneyimli
Makaleler
1
Bana kalırsa insanların sorunları için günümüzde bile forumlara ihtiyaç yok çünkü arama motoruna bir şey yazınca binlerce sonuç çıkıyor veya yapay zekaya sorarak her konu hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. Buradaki genel amaç etkileşim içinde bulunmak, sohbet-muhabbet.

Yani ilerleyen yıllarda forum kullanan tek tük kişiler kalacağını düşünüyorum, 20 yıl sonra da tamamen bitebilir.

Bu konu hakkında özellikle @Recep Baltaş ve sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.

Bana kalırsa insanların sorunları için günümüzde bile forumlara ihtiyaç yok çünkü arama motoruna bir şey yazınca binlerce sonuç çıkıyor veya yapay zekaya sorarak her konu hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. Buradaki genel amaç etkileşim içinde bulunmak, sohbet-muhabbet.

Yani ilerleyen yıllarda forum kullanan tek tük kişiler kalacağını düşünüyorum, 20 yıl sonra da tamamen bitebilir.

Bu konu hakkında özellikle @Recep Baltaş ve sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.
Forum kültürü aslında çok önceden bitmişti zaten, 20 yıl içinde çok iyimser düşünmüşsünüz. Bana kalırsa 5 yıl içerisinde forum kültürü tamamen rafa kalkacağını düşünüyorum. Yapay Zeka 2020 yılından itibaren hersene gözle görülür bir şekilde çok ciddi farklar yaratıyor. Yapay Zeka sadece forum kültürünü değil tarayıcılarıda etkliyecek. CHAT GPT'ye istediğim soruyu soruyorum ve çok net bir şekilde cevaplıyor son 1 yıldır tarayıcıyı pek kullandığımı sanmıyorum.

Forumların ağırladığı kullanıcı sayısı azalacaktır elbet ama forumlar bitmez kolay kolay. Örneğin yeni duyurulan bir oyunda bir hata meydana geldi. Yapay zekanın bu konuda bir verisi yoksa yanıt veremeyecektir ama forumda sorduğun zaman o hatayı çözen birisi bilgi verdiği zaman ancak yapay zeka bunu eğitimine dahil edebilir. Unutmayın yapay zeka eğitildiği kadar bilgi sağlayabilir.

Yapay zekalar aslında zeka değil. Düşünmez, mantık yürütmez. En iyi örnek "tam dolu şarap bardağı" meselesi. Şarap bardağı ne biliyor, tam dolu veya taşacak kadar dolu vs. tabirleri biliyor ama ikisini birleştirip tam dolu bir şarap bardağı çizemiyor(du). Neden? Çünkü eğitildiği şarap bardağı fotoğraflarında hep yarım dolu.

Yapay zekayı çoğu durumda spesifik olarak kullanıcının sorusuna göre eğitmezseniz zortlar. Bu problem çözülene dek forumlar ölmez.