Çözüldü Forumun fotoğraf ölçeği mi değişti?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Burak Birinci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 297
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Önceden fotoğraf ve resimler genişlik olarak bütün alanı dolduruyordu, şu an sola hizalı küçük bir dikdörtgene sıkışmış durumda. Microsoft Edge kullanıyorum. Benim tarayıcımdan kaynaklanan bir problem mi yoksa genel olarak mı değişti?

Çözüm
Genel olarak değişti. Küçültme uygulanıyor.

Direkt yüzdelik oranda düzenleme yaptım. %60 olacak şekilde boyutlandırma söz konusu. Daha spesifik detaylı öneriniz varsa alabilirim elbette.
Genel olarak değişti. Küçültme uygulanıyor.

Direkt yüzdelik oranda düzenleme yaptım. %60 olacak şekilde boyutlandırma söz konusu. Daha spesifik detaylı öneriniz varsa alabilirim elbette.

Çözüm
Evet küçültülmüş. Aslında fena da olmamış. Çünkü aşırı büyük çözünürlüklü fotoğrafları yükleyince mesaj kutusunun tamamını kaplıyordu. Artık kaplamıyor. Fotoğrafın üzerine tıklayıp yakınlaştırarak veya fotoğrafı yeni pencereye sürükleyerek orijinal halini hâlâ görebiliyoruz.

Ben şahsen pek beğenmedim ilk bakışta düzensiz ve kötü bir tasarım izlenimi veriyor ilgi çekici değil.

Hayda, estetik olarak berbat gözüküyor. Keşke hiç dokunmasalardı, zaten paylaşan kişi kendi ölçekleyebiliyordu sanırım.

Sıkıntı, paylaşan kişinin ölçeklemeyi unutabilmesi veya belki de başkaları için rahatsız edici olabilecek görsel yüksekliğinin normal olduğunu düşünmesi. Bunun yanı sıra mobilde ekran genişliği az olduğundan görseller de mobilde daha küçük gözüküyor, öyle olduğunda kullanıcı ölçeklemeye hiç gerek duymuyor ama bilemeyebiliyor ki masaüstünde görsel kocaman olabiliyor.

Genişlik yerine yükseklik sınırlaması daha yerinde olurdu çünkü genişliği sınırlamanın pek anlamı yok gibi geliyor. Böyle olunca yüksekliği rahatsız edici olmayan görseller bile genişlik sınırlamasından dolayı zorla küçültülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…