Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Işık

Yetkin
Makaleler
9
Yer
Valinor
Forza Horizon 4 oynarken Bluetooth kulaklık kulaklıkta ses bozuk, dipten ve cızırtılı geliyor. Sesi hoparlöre verdiğimde ise herhangi bir sorun olmuyor. Sadece Bluetooth kulaklıkta oluyor bu problem. Sebebi nedir, nasıl çözebilirim?

Çözüm
Hocam Kulaklık ayarlarında Gelişmiş kısmı aşağıda ki gibi mi?
1707844631617.webp

Birde Denetim Masası -> Aygıtlar ve Yazıcılar(W11 için Ayarlar -> Bluetooth ve cihazlar -> Cihazlar -> Diğer cihaz ve yazıcı ayarları) kısmından kulaklığınıza sağ tıklayıp Özellikler kısmından,

1707844910319.webp

Eller Boşta Telefon özelliğini kapatıp deneyebilir misiniz?
Büyük ihtimal handsfree moduna geçiyor. Çalıştıra mmsys.cpl yazıp bakar mısın? orda handsfree gibi bir şey yazıyor mu eğer yazıyorsa sağ tıklayıp devredışı bırak yapıp dene.

Hocam hangi Bluetooth alıcıyı kullanıyorsunuz? Bazı eski alıcılarda bu olabiliyor. Ayrıca Hands Free modundan kaynaklanabiliyor.

Aynı sorunu Bluetooth 2.0 olan eski bir alıcım varken mikrofonu ve Hands Free'yi devre dışı bırakarak çözmüştüm.

Mikrofon için: Arama kutusuna sistem seslerini değiştir yazıp ses denetim masasına girin.
1707841925636.webp

Ardından
1707841991698.webp

Mikrofonu devre dışı bırakın.

Hands Free:
Aygıt Yöneticisine girip,
1707842073013.webp

Kulaklığınızın yanında Hands-Free yazan aygıtı sağ tıklayıp devre dışı bırakmayı deneyin.

Hocam hangi Bluetooth alıcıyı kullanıyorsunuz? Bazı eski alıcılarda bu olabiliyor. Ayrıca Hands Free modundan kaynaklanabiliyor.

Aynı sorunu Bluetooth 2.0 olan eski bir alıcım varken mikrofonu ve Hands Free'yi devre dışı bırakarak çözmüştüm.

Mikrofon için: Arama kutusuna sistem seslerini değiştir yazıp ses denetim masasına girin.
Eki Görüntüle 18525
Ardından
Eki Görüntüle 18526
Mikrofonu devre dışı bırakın.

Hands Free:
Aygıt Yöneticisine girip,
Eki Görüntüle 18528
Kulaklığınızın yanında Hands-Free yazan aygıtı sağ tıklayıp devre dışı bırakmayı deneyin.
İkisini de denedim fakat işe yaramadı. Kullandığım kulaklık Anker Soundcore Q10, Bluetooth 5.0 alıcısı var bildiğim kadarıyla.

Çözüm

Forza Horizon 4 oynarken Bluetooth kulaklık kulaklıkta ses bozuk, dipten ve cızırtılı geliyor. Sesi hoparlöre verdiğimde ise herhangi bir sorun olmuyor. Sadece Bluetooth kulaklıkta oluyor bu problem. Sebebi nedir, nasıl çözebilirim?

Aynı sorun bende de var. Kulaklık Razer Barracuda Pro. Ben Forza Horizon 5 oynarken açılışta ses patlaması yaşıyorum. Eğer DC'deysem mikrofon gidiyor, tekrardan kulaklığı hoparlöre alıp tekrar kulaklığa çekiyorum düzeliyor ama araç değiştirirken de oluyor bu sorun.

Hocam Kulaklık ayarlarında Gelişmiş kısmı aşağıda ki gibi mi?
Eki Görüntüle 18542

Birde Denetim Masası -> Aygıtlar ve Yazıcılar(W11 için Ayarlar -> Bluetooth ve cihazlar -> Cihazlar -> Diğer cihaz ve yazıcı ayarları) kısmından kulaklığınıza sağ tıklayıp Özellikler kısmından,

Eki Görüntüle 18545

Eller Boşta Telefon özelliğini kapatıp deneyebilir misiniz?
Hem mikrofonu kullanıp hem de kulaklığı kullanmanın bir yolu yok mu?