Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bilgisayar iyi ise tabii ki MSAA.Eki Görüntüle 89941
En iyi kenar yumuşatma yöntemi nedir, TAA mı MSAA mı FXAA mı DLAA mı tercih etmeliyim?
Bilmeyenler için:
- Çdky: MSAA.
- Hoky: FXAA.
- Gky: TAA.
Bilgisayar iyi ise tabii ki MSAA.Eki Görüntüle 89941
En iyi kenar yumuşatma yöntemi nedir, TAA mı MSAA mı FXAA mı DLAA mı tercih etmeliyim?
Bilmeyenler için:
- Çdky: MSAA.
- Hoky: FXAA.
- Gky: TAA.
Laptop GPU kas gücüne hakim olmasam da o sistem için maksimum Ultra ayarlar tercih edilmeli. Tabii ki senin FPS konforun da önemli. Atıyorum sana bir oyunda 60 FPS yetebilir ama bana yetmiyor. Ben en az 80 FPS almak istiyorum akıcı oynamak için. Buna göre ayarlarini belirleyebilirsin.
Tamamdır hocam teşekkürler.
- Makaleler
- 5
Sadece Forza için değil, her oyun için en kalitelisi MSAA. Ama aynı zamanda en çok FPS düşüreni MSAA
Bu sebeple sisteminiz çok iyi değilse her oyunda MSAA açmayın.
Neshter
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bunun da düzeyleri var ve oyundan oyuna optimize kalitesi değişiyor. Mesela FH5'te bu ayar çok verimli. ÇDKY 4X yaptığınız zaman 3-5 FPS'ten feragat ederek görüntüyü ciddi anlamda netleştirebilirsiniz. Ayrica işlemciye binen yük de azalır.Sadece Forza için değil, her oyun için en kalitelisi MSAA. Ama aynı zamanda en çok FPS düşüreni MSAABu sebeple sisteminiz çok iyi değilse her oyunda MSAA açmayın.
FSR ve DLSS'de aynı oranda verimsiz mesela bu oyunda. Görüntüyü ciddi oranda bozarak sadece 5 FPS artış sağlıyor. Bunun yerine sistem özelliklerine göre ÇDKY 2X veya 4X çok daha mantıklı.
Bunun da düzeyleri var ve oyundan oyuna optimize kalitesi değişiyor. Mesela FH5'te bu ayar çok verimli. Çdky 4X yaptığınız zaman 3-5 FPS'ten feragat ederek görüntüyü ciddi anlamda netleştirebilirsiniz. Ayrica işlemciye binen yük de azalır.
FSR ve DLSS'de aynı oranda verimsiz mesela bu oyunda. Görüntüyü ciddi oranda bozarak sadece 5 FPS artış sağlıyor. Bunun yerine sistem özelliklerine göre çdky 2X veya 4X çok daha mantıklı.
Hocam 8X yaptığımız zaman kaç FPS kaybı oluyor.
Neshter
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bunu denemen lazım.