Merhaba, bugün yaklaşık 5 dk önce Forza Horizon 5'e girmek istedim ve ani bir mavi ekran aldım. Kodunu alamadım çünkü 1 saniye gözüktü. Tekrardan denedim ve mavi ekran almadan direkt bilgisayar kendini resetledi.
1: kd> lmvm ViGEmBus
Browse full module list
start end module name
fffff805`6fdc0000 fffff805`6fe00000 ViGEmBus T (no symbols)
Loaded symbol image file: ViGEmBus.sys
Image path: ViGEmBus.sys
Image name: ViGEmBus.sys
Browse all global symbols functions data
Timestamp: Tue Aug 30 13:02:27 2022 (630DE033)
CheckSum: 0004800B
ImageSize: 00040000
Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Information from resource tables:
Kullandığın Virtual Gamepad Emulation Framework sürücüsünden kaynaklanıyor. Muhtemelen bir kolu sisteme tanıtmak ya da görmesini sağlamak için maskelendiriyorsun. Bu uygulamayı kaldırmalısın.
Merhaba, bugün yaklaşık 5 dk önce Forza Horizon 5'e girmek istedim ve ani bir mavi ekran aldım. Kodunu alamadım çünkü 1 saniye gözüktü. Tekrardan denedim ve mavi ekran almadan direkt bilgisayar kendini resetledi.
Mavi ekran hatası aldığınızda DMP uzantılı Minidump dosyaları oluşur. Bu mini bellek döküm dosyalarının analiziyle mavi ekran hatalarının sebebi genelde tespit edilebilir.
Dosyaları paylaşmak için C:\Windows\Minidump dizinine gidip buradaki dosyaları kopyalayın. Sonrasında ister doğrudan masaüstüne, ister masaüstündeki bir klasöre yapıştırın ve yapıştırdığınız dosyalara sağ tıklayıp "ZIP dosyasına sıkıştır" seçeneğini seçin.
Bu aşamadan sonra oluşan ZIP dosyasını güvenilir bir dosya paylaşım servisi aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Birkaç popüler servis:
Mavi ekran hatası aldığınızda DMP uzantılı Minidump dosyaları oluşur. Bu mini bellek döküm dosyalarının analiziyle mavi ekran hatalarının sebebi genelde tespit edilebilir.
Dosyaları paylaşmak için C:\Windows\Minidump dizinine gidip buradaki dosyaları kopyalayın. Sonrasında ister doğrudan masaüstüne, ister masaüstündeki bir klasöre yapıştırın ve yapıştırdığınız dosyalara sağ tıklayıp "ZIP dosyasına sıkıştır" seçeneğini seçin.
Bu aşamadan sonra oluşan ZIP dosyasını güvenilir bir dosya paylaşım servisi aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Birkaç popüler servis:
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Browse full module list
start end module name
Kullandığın Virtual Gamepad Emulation Framework sürücüsünden kaynaklanıyor. Muhtemelen bir kolu sisteme tanıtmak ya da görmesini sağlamak için maskelendiriyorsun. Bu uygulamayı kaldırmalısın.
Browse full module list
start end module name
Programları değil, bu arkadaşı takip etmeni öneririm. Sorun user mode kısmında değil kernel mode kısmında oluyor. Son baktığımda 2022 sürücüsü vardı. Kasım 2023'te yeni bir güncelleme koymuş. Dolayısıyla:
Windows kernel-mode driver emulating well-known USB game controllers. - nefarius/ViGEmBus
github.com
Yine de program önerisi istiyorsan senin için bunu bir konuya çevirebilirim. Bu tip konular ile çok ilgilenmediğim için hangi programın hangi sürücüyü kullandığını bilmem için biraz zaman ayırmam gerekecek.