n3t4

Uzman
  • Anakart: MSI B850 GAMING Plus Wi-Fi
  • İşlemci: R7 9800X3D
  • Ekran Kartı: RTX 5070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 11 KirbyOS

Oyundayken birden mavi ekran ile karsilastim. Uzun zamandir boyle bir hata gormemistim. KirbyOS sebebi ile Windows hizmetleri kapali oldugu icin mavi ekran hatasini goruntuleyecegim programi kuramadim. Konu hakkinda bilgisi olanlar yardimci olabilirse sevinirim.

Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence asıl soru neden mavi ekran verdiğinden çok bu kadar güçlü bir sisteme neden 3. şahısların elinden geçen bir Windows kurduğunuz. Sorununuzun kaynağının bu düzenlenmiş Windows olduğunu düşünmeden edemiyorum.

Bence asıl soru neden mavi ekran verdiğinden çok bu kadar güçlü bir sisteme neden 3. şahısların elinden geçen bir Windows kurduğunuz. Sorununuzun kaynağının bu düzenlenmiş Windows olduğunu düşünmeden edemiyorum.
CS2 tarafinda performans acisinda birden fazla custom OS denedim ve bunda kalmak konusunda karar kildim. Anlik FPS dususleri, frametime ziplamalari gibi sorunlarin onune gecme konusunda biraz mecbur kaliyoruz diyebilirim. Uzun suredir herhangi bir sorun yasamadan kullaniyorum sistemi fakat bugun boyle bir durumla karsilastik. Sistemde zaten sadece CS2 ve PUBG yuklu diyebilirim. Tamamen oyun odakli kullandigim icin bu isletim sistemini tercih ettim.

CS2 tarafinda performans acisinda birden fazla custom OS denedim ve bunda kalmak konusunda karar kildim. Anlik FPS dususleri, frametime ziplamalari gibi sorunlarin onune gecme konusunda biraz mecbur kaliyoruz diyebilirim. Uzun suredir herhangi bir sorun yasamadan kullaniyorum sistemi fakat bugun boyle bir durumla karsilastik. Sistemde zaten sadece CS2 ve PUBG yuklu diyebilirim. Tamamen oyun odakli kullandigim icin bu isletim sistemini tercih ettim.
Winutil gibi debloat programlarıyla kendiniz temiz bir Windows kurulumuna yapsanız bu işlemleri daha güvenli olacaktır. Custom OS'ların en büyük problemi oluşturan kişinin içerisine ne koyabileceğini bilemiyor oluşumuz. CS'de 7900XT ve R7 9800X3D ile 700FPS'nin altına hiç düşmedim bugüne kadar el ile debloat edilmiş Windows 11 ile.

Son düzenleme:
Winutil gibi debloat programlarıyla kendiniz temiz bir Windows kurulumuna yapsanız bu işlemleri daha güvenli olacaktır. custom OS'ların en büyük problemi oluşturan kişinin içerisine ne koyabileceğini bilemiyor oluşumuz. CS'de 7900XT ve R7 9800X3D ile 700FPS'nin altına hiç düşmedim bugüne kadar el ile debloat edilmiş Windows 11 ile.
Genel FPS degilde %1 tarafini yukseltmeye calisiyorum. Genel FPS 900-1000 arasinda geziyor. Onerdiginiz Winutil veya diger yontemleri de denemistim fakat bu OS ile isler biraz daha stabil hale geldi. %1 tarafinda ise 370-380 FPS benim icin is goruyor cunku monitorum 400Hz. Sagolsunlar dogru duzgun bir optimizasyon yapamadiklari icin boyle abudik gubidik islerle ugrasmak zorunda kaliyoruz.