BattlEye

Çalışkan
Bugün Forza 5’e gireyim dedim, oyuna bir girdim oyun baştan başladı. En az 300 saatim var, tüm save’im gitti ama cloud üzerinde 45 MB save dosyam görünüyor. Bu sorunu nasıl düzeltirim? PC üzerinden oynuyorum, Steam üzerinden satın alınmış.

Bugün Forza 5’e gireyim dedim, oyuna bir girdim oyun baştan başladı. En az 300 saatim var, tüm save’im gitti ama cloud üzerinde 45 MB save dosyam görünüyor. Bu sorunu nasıl düzeltirim? PC üzerinden oynuyorum, Steam üzerinden satın alınmış.
Forza Horizon 5’in kaydettiği dosya kaybolmuş gibi görünse de, bulut (cloud) üzerinde görünen 45 MB’lık save dosyanız, kaydedilmiş oynama verilerinizi içeriyor olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz:

1. Oyun Dosyalarını Kontrol Etme:
- Steam’i açın, kütüphanenize gidin.
- Forza Horizon 5’e sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun dosyalarını doğrula" seçeneğine tıklayın. Bu, eksik veya bozuk dosyaları onarır.

2. Bulut Kaydedilmiş Dosyanızı Kontrol Etme:
- Oyun açıldığı zaman, bulut kaydedilmiş dosyanızın kullanılmasına izin verildiğinden emin olun.
- Oyunu başlatırken "Ağ Bağlantısını Kontrol Et" veya "Bulut Kaydını Yükle" seçeneğini seçin. Eğer bulut dosyası kullanılmak üzere yüklenirse, oynamaya devam edin.

3. Yedekleme Dosyalarını Araştırma:
- Bilgisayarınızdaki bu klasörleri kontrol edin:
- C:\Users\<KullanıcıAdı>\Documents\My Games\Forza Horizon 5\
- Burada mevcut yedek dosyalar veya kaydedilmiş oyunun yedeği varsa, bu dosyayı yüklemeyi deneyin.

4. Bulut Kaydı Yükleme:
- Oyunu açın, eğer oyun yeniden başlamış gibi görünüyorsa, ayarlar menüsünden "Save Data" bölümüne gidin.
- Bulut kaydınızı yüklemeniz gerektiğini belirten bir seçenek varsa, onu seçin.

5. Steam Bulut Senkronizasyonunu Kontrol Etme:
- Steam’de ayarlara gidin. "Oyun İçin Bulut Senkronizasyonu" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun.
- Eğer kapalıysa, açın ve Forza Horizon 5’i yeniden başlatmayı deneyin.

6. İletişim ile Destek Alın:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Forza Horizon 5 destek hattı ile iletişime geçebilirsiniz. Durumu ve denediğiniz adımları açıklamayı unutmayın.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Herhangi bir aşamada daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, ek bilgi verebilirsiniz.