Daha önceki ülkelere bakınca sıradaki Uzak Doğu olacak gibi geliyor bana da. Japonya'nın otoyolları ve tougeleri ile Forza oynanışı birleşince çok güzel bir oyun olabilir.

Bir diğer tahminim Yunanistan.
1749595085848.webp

Japonya olsa çok iyi olur ya.
Araba denince akla ilk gelen ülkelerden atmosferi de çok iyi uyar.

Direkt baştan söyleyelim. Türkiye'de geçmez arkadaşlar :)

Japonya, İtalya, Almanya, Brezilya veya Güney Afrika olabilir. Japonya bence en düşük ihtimal. Cape Town vs. güzel olabilir. Bence Güney Afrika'da geçecek.
Neden Japonya en düşük ihtimal dediniz?

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer yeni Forza'nın 2026'da çıkacağını birinci ağızdan doğruladı.

Kaynak

Oyun çıktıktan sonra muhtemelen 1.5 yıl sonra PlayStation 5 platformuna da gelebilir. Yeni oyundan bir beklentiniz var mı?
Meksika gibi berbat bir yerde geçmemesini bekliyorum mesela.

Motorsport ile birleştirilmesini istiyorum, ister serbest ister pistte kullanabilelim.

Modifiye konusunda daha fazla seçenek istiyorum, Modlama imkanı istiyorum.

Daha az Ferrari görmek istiyorum.

Eski oyunların kopyala yapıştır hali olması sıktı, umarım yeni bir şeyler geliştirirler. İkisini de yüzlerce saat oynamış biri olarak FH 4 ile 5 birebir aynı oyun gibi hissettiriyor.

Hocam NFS oynamadım ama Engine swap ile motor güçlendirmeyi karıştırıyor gibisiniz. FH5'te Engine swap olabilen motorların sesi hangi araca koyarsanız koyun aynı ses olacaktır. NFS'de olan durum tahminimce Engine swap değil, aracın kendi motorunu güçlendiriyorsunuz. Bu yüzden ses aynı kalıyor. FH5'te direkt motor değiştiği için doğal olarak seste değişiyor. Eğer ses değişmesini istemiyorsanız aracın stok motoru üzerine güçlendirme yapın.
NFS'lerde Engine Swap var. Değiştirdiğinizde aracın main sesi üzerine efekt uyguluyor. Forza'da uyumsuz bir motor takmışsınız gibi oluyor. Stok motorun zaten yükseltme limiti var. A sınıfında falan kaldığı için o aracı uygun yarışlara hazır vaziyete getiremiyorsunuz. Çeşitli oyun ve platformlar üzerinde yüzlerce custom motor ses paketleri varken biz neden 4-5 tanelik custom motorla yetiniyoruz ki? Hep aynı motor sesi duymaya bıktık usandık.
FH6'da dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir bu. Gameplay bakımından neredeyse hiçbir şey eklemeyen Turn 10, bakalım oturduğu yerden nereye kadar geleceğe uzanacak merak ediyorum.

NFS'lerde Engine swap var. Değiştirdiğinizde aracın main sesi üzerine efekt uyguluyor. Forza'da uyumsuz bir motor takmışsınız gibi oluyor. Stok motorun zaten yükseltme limiti var. A sınıfında falan kaldığı için o aracı uygun yarışlara hazır vaziyete getiremiyorsunuz. Çeşitli oyun ve platformlar üzerinde yüzlerce Custom motor ses paketleri varken biz neden 4-5 tanelik Custom motorla yetiniyoruz ki? Hep aynı motor sesi duymaya bıktık usandık.
FH6'da dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir bu. Gameplay bakımından neredeyse hiçbir şey eklemeyen turn 10, bakalım oturduğu yerden nereye kadar geleceğe uzanacak merak ediyorum.

4-5 tane ile sınırlı kalması gerçekten çok saçma. Modifiye konusuda öyle. Hala FH4'te ne varsa aynı modifiyeler var. Tek tük yenilikler oluyor. Belki FH3'te falanda böyledir oynamadığım için bilmiyorum. GTR R34 gibi ikonik bir araçta bile tek egzoz yapamıyoruz. Çift kullanmak zorunda bırakıyorlar.

Ses konusunda ise bence FH5'teki durum gayet normal. Bir motoru hangi araca koyarsan koy aynı sesi çıkarması çok doğal. Motorun sesini değiştirmek için egzoz seçenekleri falan getirseler yeterli olacaktır ve tabii ki çok daha fazla motor seçeneği. Oyun bildiğin gelişmiyor. Motor seçenekleri, egzoz seçenekleri getirmek çok zor olmasa gerek. Modifiye konusu kesinlikle gelişmeli. Şu an çok basit durumda.