Artık farklı oyun yapın be adamlar. Yeter artık her yeni oyun başka bir harita DLC'si. O kadar aynılar ki sorana FH6'yı 500 saat oynadığımı söyleyebilirim şu an. Fragmanda hiç trafik olmaması yıllardır tekrar çıkardıkları oyunu optimize edememiş olma ihtimalinden korkuttu.

Artık farklı oyun yapın be adamlar.

Ne tür yenilik getirecekler ki? Oyun açık dünya yarış oyunu. Yeni araçlar, farklı harita, daha iyi sesler ve daha iyi modifiye imkanı dışında getirebilecekleri pek bir yenilik seçeneği yok. Yarış mekaniğini daha iyi yaparlar veya hikaye daha uzun olur. Ama bu videoda onlar gözükmüyor.

Ne tür yenilik getirecekler ki? Oyun açık dünya yarış oyunu. Yeni araçlar, farklı harita, daha iyi sesler ve daha iyi modifiye imkanı dışında getirebilecekleri pek bir yenilik seçeneği yok. Yarış mekaniğini daha iyi yaparlar veya hikaye daha uzun olur. Ama bu videoda onlar gözükmüyor.
Hocam ne sesler iyileşiyor ne modifiye derinleşiyor ne de sürüş mekanikleri gelişiyor. Normalde hikaye aramam ama her şey o kadar aynı oldu ki bari opsiyonel bir hikaye serisi falan yapılsa. Böyle giderlerse Forza Horizon 7 çıktığında o da 4’ün farklı haritalı hali olacak. Eminim sunucu sistemlerini elden geçirmemişlerdir ve o garip ve bug’lı konvoy sistemini kullanmaya devam edeceğizdir. Videodaki sıfır trafik mevzusu da optimizasyon açısından korkutuyor. 4. oyunu 340 saat, 5. oyunu 100 saat civarı oynamış ve eskiden aşırı seven birisi olarak artık hissiyatın değişmesini istiyorum.

Evler, ortam, yollar bana biraz fazla yapay geldi, sanki yapay zekaya yaptırılmış gibi. Alakası olmayan mobil oyun reklamlarındaki videolara da benziyor :D

Bir şey sanki eksikmiş gibi... Forza 4 ile farkı sadece harita gibi duruyor. Grafik iyileştirmeleri evet mevcut. Ben hala modifiye konusunda bizi hayal kırıklığına uğratacağını düşünüyorum. Aylardır söylüyorum her konuda, başkasının motor modifikasyonunu yaptığımızda neden jant değiştirdiğimde stok modifikasyona dönüyor? İlla ben o adamın koyduğu jantı ya da spoilerı kullanmak zorunda mıyım? Umarım bunu değiştirmişleridir.

Forza Horizon 4, Forza Horizon 5, Forza Horizon 6
Bus Simulator 18, Bus Simulator 21, Bus Simulator 27

Aralarında pek bir fark yok gibi maalesef.