NeonDragon

Uzman
Forza Horizon 6'da Ultra ayarlarda en düşük 65 - 70, en yüksek 90 - 100 FPS'leri görüyorum. DLSS açtığımda FPS artıyor ama görüntüde bir şey fark etmiyorum, sadece 240'lara çıktığı için FPS akıcı geliyor o kadar. Sizce açmak mantıklı mı?

Forza Horizon 6'da Ultra ayarlarda en düşük 65 - 70, en yüksek 90 - 100 FPS'leri görüyorum. DLSS açtığımda FPS artıyor ama görüntüde bir şey fark etmiyorum, sadece 240'lara çıktığı için FPS akıcı geliyor o kadar. Sizce açmak mantıklı mı?

Her şey en yüksekte oynuyorum ben de, 65-90 arası FPS veriyor, DLSS de açtım, kapadım ama bence hiç gerek yok, gayet akıcı şekilde oynanıyor oyun. Sanki 200 FPS'miş gibi.

2K çözünürlükte Extreme ayarlarda, R5 7500F & RTX 5060 Ti kombinasyonuyla DLSS kalite modunda oynuyorum. 100-110 FPS alıyorum.

Şimdi 2K Ekstrem RT ayarlarda açıp DLSS dengeliyi aktif ettim sadece, 10-20 FPS fark etti, 90 ile 110 oluyor ama akıcılık aynı, ultraya çekiyorum 180 FPS veriyor ama akıcılık yine aynı. :)

Nasıl optimizasyon yaptılarsa FPS artıp düşse bile akıcılık gitmiyor. :D

5080 ile yüksek FPS için 2K DLSS-Q %77 Custom ölçekle kullanıyorum görüntüde hiçbir fark falan yok. Yarış oyunu zaten oturup manzara seyretmiyoruz.

Hocam Forza 6'da MSAA kaldırıldığı için, TAA ile oynuyorsun muhtemelen. DLSS görüntü kalitesi olarak daha iyi, açabilirsin. DLAA dene istersen.
DLSS hiçbir oyunda doğru düzgün çalışmıyor bende, hâlâ anlam veremedim. 3-5 FPS belki fark ettiriyordur.
DLSS override ettiniz mi driver'dan? Hangi çözünürlükte kullanıyorsun? Ve hangi oyunda beğenmiyorsun, bir tanesini söyler misin?

5080 ile yüksek FPS için 2K DLSS-Q %77 Custom ölçekle kullanıyorum görüntüde hiçbir fark falan yok. Yarış oyunu zaten oturup manzara seyretmiyoruz.
4K'da oynasan %77 custom DLSS mükemmel gözüküyor. Bu deneyimi kaçırıyorsun :D