Gdrive'ın senkronizasyon uygulaması yedekleme için değil. Yedeklemek istediğiniz dosyaları direkt GDrive'a atmanız gerek.

Bilgisayardan sildiğiniz dosyalar direkt olarak GDrive'dan da silinir. Adı üstünde senkronizasyon amacı aslında çok farklı. Ben de aktif olarak kullanıyorum. Haklısınız bu şekilde yanlış bir kanı oluşturulabilir. Ancak uygulamanın seçeneklerinde bu durum açıkça belirtiliyor.
Yıllık 2TB alan almışım.
Bilgisayarımda olan 1TB zzz klasörünü bilgisayarımdan silinmeden senkronize ile buluta da yedeklemek istemişim.
Abonelik sürem dolunca ne olacak benim PC de tuttuğum dosyalar?
Google benim dosyalarımı gasp edip zoraki abonelik satmayı mı hedefliyor?
Böyle hizmete içimden küfretmek geliyor ama edebimizi bozmayalım. :)

Aha bir soru daha, Windows çöker ise ne olacak? Sabit diskteki dosyalara Gdrive uygulaması yüzünden erişemeyeceğim.

Yıllık 2TB alan almışım.
Bilgisayarımda olan 1TB zzz klasörünü bilgisayarımdan silinmeden senkronize ile buluta da yedeklemek istemişim.
Abonelik sürem dolunca ne olacak benim PC de tuttuğum dosyalar?
Google benim dosyalarımı gasp edip zoraki abonelik satmayı mı hedefliyor?
Böyle hizmete içimden küfretmek geliyor ama edebimizi bozmayalım. :)

Aha bir soru daha, Windows çöker ise ne olacak? Sabit diskteki dosyalara Gdrive uygulaması yüzünden erişemeyeceğim.

Yedekleme için farklı şeyler var. Drive uygulaması senkronizasyon uygulaması anlamak bu kadar zor olmamalı. Ben 20TB'dan fazla veri tutuyorum Google servislerinde. Google benim babamın şirketi değil ama senkronizasyon App'ini yedekleme sanmanız bir tık sizin hatanız. Dediğim gibi yedekleme için farklı uygulamalar var.

Bilgisayarı silersen tabii ki dosyaların da silinecek. Windows giderse muhtemelen dosyalarına bir şey olmaz çevrim içi modu seçtiysen. Ödeme yapma meselesini bir eksi olarak sunmanız da açıkçası bana garip geldi. Tüm abonelikli depolama sistemlerinde belirli bir süreden sonra verileriniz silinir zaten. Kimse babanızın hayrına 1TB verinizi tutmayacak.

Ayrıca olay sadece fotoğraflar ise Google Photos'da senkronizasyon yedeklemeli çalışıyor.

1734099892363.webp

Yedekleme için farklı şeyler var. Drive uygulaması senkronizasyon uygulaması anlamak bu kadar zor olmamalı. Ben 20TB'dan fazla veri tutuyorum Google servislerinde. Google benim babamın şirketi değil ama senkronizasyon App'ini yedekleme sanmanız bir tık sizin hatanız. Dediğim gibi yedekleme için farklı uygulamalar var.

Senkronize kelimesinin anlamını biliyor musunuz?
Senkronize olması için en az iki konum olması gerek.
Biri bulut öteki de PC oluyor.
Bu durumda PC de bulunan dosyalara erişemememi hangi mantık kabul eder anlamak zor.
O dosyalar bana ait, Google'a değil.

Bilmiyorsanız size ek bilgi: Önceden Gdrive böyle değildi. Senkronize edilen dosyaları offline erişilebilir yaptığınız an hem PC'den hem Buluttan dilediğiniz gibi erişebilirdiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senkronize kelimesinin anlamını biliyor musunuz?
Senkronize olması için en az iki konum olması gerek.
Biri bulut öteki de PC oluyor.
Bu durumda PC de bulunan dosyalara erişemememi hangi mantık kabul eder anlamak zor.
O dosyalar bana ait, Google'a değil.

Bilmiyorsanız size ek bilgi: Önceden Gdrive böyle değildi. Senkronize edilen dosyaları offline erişilebilir yaptığınız an hem PC'den hem Buluttan dilediğiniz gibi erişebilirdiniz.
Hâlâ erişebiliyorun. Kullanmasam yemin ederim inanacağım. Drive'ı bilgisayardan silmişsiniz. Dosyalarınız drive'dan silinmiş. Olay bu. Senkronizasyon budur. Yedekleme istiyorsan drive'a sürükle bırak yapacaksan bilgisayarım kısmındaki dosyaları.

Hâlâ erişebiliyorun. Kullanmasam yemin ederim inanacağım. Drive'ı bilgisayardan silmişsiniz. Dosyalarınız drive'dan silinmiş. Olay bu. Senkronizasyon budur. Yedekleme istiyorsan drive'a sürükle bırak yapacaksan bilgisayarım kısmındaki dosyaları.
Savunup durmayın.
Ben bu sorun nedeni ile Google ile iletişime de geçtim. Müşteri temsilcisi ile canlı görüşme yaptık. Bu duruma Müşteri temsilcisi bile şaşırdı. Önce yanlış bilgi verdi ki kasıtlı değildi, sonra kendiliğinden ben yanlış bilgi vermişim diyerek dönüş yaptı. (Ben itiraz edip tartışmadım, kendiliğinden dönüş yaptı.)
Verdiği yanlış bilgi şu idi : Gdrive uygulamasını kaldırsanız dahi dosyalarınıza ulaşabilirsiniz. Pc nizde şu konumda bulunurlar.

EK: Ben sizin söyledikleriniz yanlış hiç bir noktada demedim.
Benim söylediğim şey bu şekilde olması hem normal değil hem de kullanışlı değil.
Bu yüzden de Gdrive önermiyorum. Hepsi bu.

Senkronizasyon App'i işini yapıyor diye Google servisleri kötü oldu ya hiçbir şey demiyorum daha :D

Mesela ben size bir şeyden bahsedeyim böyle boş boş kusurlar bulmaktansa. Google kullanmamak için en büyük sebep. Adamlar birkaç kere yanlışlıklı Drive sildiler ve zor kurtardılar. Birkaç kere de başkalarının fotoğrafları ve dosyaları başka Drive hesaplarında gözüktü.

Kusursuz gizlilik ise amacınız geçmişte vukuatı olmayan bir servis aranmalı. Ancak iCloud da bunlardan biri değil zira tıpatıp aynı sorunlar orada da yaşandı.