Bütçe
Emin değilim, bu piyasadaki fiyatlara hakim değilimm.

CyHaN_Atalay

Uzman
Konuya hemen giriyorum: Oyunlarda ekran görüntüsü almayı seviyorum. Örnek, bkz:
https://steamcommunity.com/profiles...ort=score&browsefilter=myfiles&view=imagewall Bunların hepsi bana ait. Zamanında oyunlar haricinde de böyle Pinterest gibi yerlerden çeşitli resimler indirip editlemeye çalıştığımda oldu. Ama işte o yıllarda daha da küçük bir çocuktum :D Şimdi elimde Samsung Galaxy A24 var ve yakın zamanda gerçeğe dökmek istiyorum resim çekme ve düzenleme hobisini. Elbet biliyorum ki günümüz telefonları fotoğraf makineleriyle yarışır halde. Hatta normal kullanıcı kesimi için arasındaki fark hiç yok gibi hatta telefon biraz daha avantaj sağlayabiliyor. Sizden önerim benim gibi normal birisi için önerdiğiniz telefon ya da fotoğraf makinesi var mıdır? Kamerası iyi olan ve F/P olan bir cihaz olursa extra iyi olur.

Son düzenleme:
Bende fotoğrafçıyım profesyonel istiyorsan onbinlerce para harcaman lazım iPhone kamerası bu tarz işlerde kullanılmaz tabii ki.

Bende fotoğrafçıyım profesyonel istiyorsan onbinlerce para harcaman lazım iPhone kamerası bu tarz işlerde kullanılmaz tabii ki.

Hocam biliyorum iPhone, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi gibi telefonlar o kadar sıra dışı iyi değiller. Lakin profesyonel olmadan önce biraz kendimi denemem lazım gibi düşünüyorum ama :D o kadar fazla para bayılmayı boş ver o kadar iyi başlangıç yapamam zaten herhalde. Hiç kimse yapamaz hatta. Bir temel oluşması lazım ona göre bir cihaz arıyorum. O yüzden kamerası az çok iyi olan bir telefon bile işimi görür. Fotoğraf makinesi önerisi varsa hoş olur. Zaten yaşadığım şehirde Eskişehir. Her ne kadar insanları iyi olsa da betondan bir şehir. Üniversite hayatı başlayınca anca iyice açılırım bu konuda diye düşünüyorum. Kısaca şu an sadece başlangıç için bir şeyler arıyorum.

Konuya hemen giriyorum: Oyunlarda ekran görüntüsü almayı seviyorum. Örnek, bkz:
https://steamcommunity.com/profiles...ort=score&browsefilter=myfiles&view=imagewall Bunların hepsi bana ait. Zamanında oyunlar haricinde de böyle Pinterest gibi yerlerden çeşitli resimler indirip editlemeye çalıştığımda oldu. Ama işte o yıllarda daha da küçük bir çocuktum :D Şimdi elimde Samsung Galaxy A24 var ve yakın zamanda gerçeğe dökmek istiyorum resim çekme ve düzenleme hobisini. Elbet biliyorum ki günümüz telefonları fotoğraf makineleriyle yarışır halde. Hatta normal kullanıcı kesimi için arasındaki fark hiç yok gibi hatta telefon biraz daha avantaj sağlayabiliyor. Sizden önerim benim gibi normal birisi için önerdiğiniz telefon ya da fotoğraf makinesi var mıdır? Kamerası iyi olan ve F/P olan bir cihaz olursa extra iyi olur.
Bütçe belirtirseniz yardımcı olurum.

Başlangıç için Canon eos 200-250D önerebilirim.

Bütçe belirtirseniz yardımcı olurum.

Başlangıç için Canon eos 200-250D önerebilirim.
Merhaba hocam. İlk öncelikle teşekkür ederim. Fotoğrafçılığa ilk kez başlayacağım lakin 20K'yı geçmeyecek ürün önerirseniz iyi olur. Bütçe belirtecektim ama piyasadan hiç haberim yok.

Merhaba hocam. İlk öncelikle teşekkür ederim. Fotoğrafçılığa ilk kez başlayacağım lakin 20K'yı geçmeyecek ürün önerirseniz iyi olur. Bütçe belirtecektim ama piyasadan hiç haberim yok.
Hocam Eos 100D alınabilir kendim de o makine ile birlikte fotoğrafçılığa başladım. Aynı fiyat bandındaki modellerde dokunmatik ekran yokken 100D modelinde var. Hem küçük hemde öğrenmek için çok iyidir. Eğer ikinci el bakmak isterseniz kesinlikle Sony a6000 öneririm. Lens ekosistemi muazzam ve aynasız bir fotoğraf makinesidir.

Hocam Eos 100D alınabilir kendim de o makine ile birlikte fotoğrafçılığa başladım. Aynı fiyat bandındaki modellerde dokunmatik ekran yokken 100D modelinde var. Hem küçük hemde öğrenmek için çok iyidir. Eğer ikinci el bakmak isterseniz kesinlikle Sony a6000 öneririm. Lens ekosistemi muazzam ve aynasız bir fotoğraf makinesidir.
Tamamdır hocam. Çok teşekkür ederim önerilerin için. Ben bunları araştırayım.

X-T30, epey severek kullandım zamanında. 20.000 TL'yi A6000 gibi eski bir cihaza vereceğine 25.000 civarına mis gibi modern sensörlü Fuji var. Özellikle XF18-55'le alırsan başlangıç için fazlasıyla güzel bir lens, genişte F2.8 diyafram var.

1761902171722.webp