FPS kötü değilse DLSS açmanın bir mantığı var mı?

MeReKGs67 2

Uzman
Bannerlord'da Ultra ayarlarda 4060 ekran kartım gayet iyi çalıştırıyor oyunu. Benim DLSS kalite moduna alarak DLSS açmamın bir mantığı var mı? Hatta monitör 1080p DLDSR ile 2K yaptım o şekilde bile kasma vesaire olmuyor.

Bu DLSS Super Resolution'ı açabiliyorum preset k versiyonunu NVIDIA App'den. Onun için DLSS açmam lazım değil mi bir de daha mı yapıyor görüntüyü yoksa native yani orijinal görüntü her zaman daha mı iyi?

DLSS ister istemez görüntüyü bulanıklaştıracaktır. FPS iyiyse her zaman ana görüntünün korunması gerekir bence. DLSS ile 250 FPS bile oynayabildiğim oyunları DLSS kapalı 60-80 FPS arası oynuyorum ben.

Varsa kullanıyorum ben şahsen her türlü. 15.6 inçlik laptopumda DLSS Quality ve Native arasındaki farkı detaylı incelemediğim sürece tam anlayamıyorum. Boş enerji harcamasından ve ısı yaymasındansa DLSS açıyorum.

250FPS oyunda o kadar çok kontrol hakimiyeti sağlatıyor ki, tepki süresi de harika bir hale geliyor. Şahsen DLSS ile 250FPS tercihim.

250FPS oyunda o kadar çok kontrol hakimiyeti sağlatıyor ki, tepki süresi de harika bir hale geliyor. Şahsen DLSS ile 250FPS tercihim.
Şuan Metro Exodus oynuyorum, her ne kadar yüksek FPS harika hissettirse de DLSS'in görüntü kalitesini hiç beğenmiyorum. DLSS'i kapatıp çözünürlük ölçeğini 2.5x bi' yapıyorum, oyun cam gibi aşırı net gözüküyor.

Oyunda DLSS 4 desteği var ise görüntüyü iyileştirecektir. DLSS 4 fps arttırmak için çıkmadı piyasaya.

Metro Exodus'un DLSS sürümü biraz eski. Özellikle hareket ederken nesnelerin arkasında ghosting benzeri izler beliriyor. DLSS Swapper'dan güncel DLSS sürümü ile değişip denemek lazım. Tabii native çözünürlük gibi olmuyor ama hareket esnasındaki bulanıklığı büyük ölçüde çözüyor.

Genel ayarlarım bu şekilde iyi mi? Super resulation için DLSS açmama gerek var mı? Yenileme hızını monitörümün kendi Hz'i olan 180 Hz yaptım. Kare sınırlayıcıyı 360 yaptım çünkü FPS ne kadar yüksekse oyun içi gecikme o kadar azalıyormuş. Keskinleştirme oranı da 40'ta idi 100'e çektim bir sakıncası yoktur herhalde. Efektler kısmında da mozaikleştirme, alan derinliği, hareket izi bunlar blur ekleyen efektler galiba onları kapatabilirim belki ama gerçekçilik açısından uzak yerleri blurlu görmek mantıklı gibi de geldi.

DLSS Swapper'dan baktım DLSS sürümü düşük gözüküyordu her ne kadar NVIDIA App'den değiştirsem de. Ben de son sürümü olan 3.10'a çektim şimdi ben DLSS 4 mü kullanıyorum.

Bannerlord bence işlemci zorlayan bir oyun, hangi ayar gözünüze iyi geliyorsa onu kullanın zira DLSS fps arttırsa da senin tepki süren aynı kalabilir veya gecikme bile yaşayabildiğin durumlar olabilir. FG iyi çalışıyor, DLAA ayarı yok. Forza Horzion 5 kullanırken DLAA kullanıyordum, MSAA vs. de idare ediyor 4x ama DLAA çok fark ediyordu çok güzelleştiriyor lakin daha fazla fps kaybediyordum. Tabii 144 fps oyun oynamama gerek yok diye kullanıyordum. DLAA çok iyi arkadaşların dediği gibi. DLAA açıp kapatmak bazı sahnelerde farklı oyun oynuyormuşsunuz hissi bile verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…