Bütçe
Bütçemde problem yok.
Sistemimi söyleyeyim belki monitör hakkında yardımı dokunur:

R9 9950X3D.
asus rog astral 5080.

asus rog strix x870-ı.

32 gb ram 6000mHz cl28.

samsung pro 9100 2tb.

asus rog ryujen 360mm sıvı soğutma.

asus rog thor platinum 1000W

Valorant oynuyorum aslında. Valorant içinde mu oled monitör daha iyi?
Dostum aklına gelebilecek bütün senaryolarda OLED monitör çok daha iyi.

Dostum aklına gelebilecek bütün senaryolarda OLED monitör çok daha iyi.

Hareket netliğinde 480Hz OLED'den daha net gözüküyor. Referans UFO'ya en yakın görüntü de bunda. Ayrıca monitors unboxed 360Hz ile 540Hz arasındaki fark benim için fark edilebilir seviyede diyor. Bu arkadaş tüm gün rekabetçi oynayan birisi belli ki. Onun için 540Hz daha da anlaşılır olacaktır. Kaldı ki 24inç rekabetçi için çok daha iyi olur.

Desktop Screenshot 2025.05.16 - 17.47.09.37.webp

Hep 24.1 24.5 inç ekranlarda oynadım. Benim için ciddi bir fark yaratır mı bu monitörler? Qd-oled dediğimiz ekran türü nasıldır o da iyi mi?

Hareket netliğinde 480Hz OLED'den daha net gözüküyor. Referans UFO'ya en yakın görüntü de bunda. Ayrıca monitors unboxed 360Hz ile 540Hz arasındaki fark benim için fark edilebilir seviyede diyor. Bu arkadaş tüm gün rekabetçi oynayan birisi belli ki. Onun için 540Hz daha da anlaşılır olacaktır. Kaldı ki 24inç rekabetçi için çok daha iyi olur.

Eki Görüntüle 148504

Evet ben profesyonel valorant oyuncusuyum. Senelerdir 24.1 24.5 inç ekranlarda oynadım. Oled daha iyi tepkime süresi renkler vs. onu anladım ama 540hz olarak veya 500hz oled daha çıkmamış. Asus çıkartmış ama daha satışa sunulmamış. Kafam karıştı açıkçası 540hz tn panel mi alayım yoksa 480hz oled mi? Ve bir de Tn panelin dezavantajları nedir fps oyunları için uygun değil mi? Lütfen beni aydınlatır mısınız içim rahat etsin ki pişmanlık yaşamak istemiyorum.

Eki Görüntüle 148504

ELMB'nin avantajı olduğu belirtmiştim ama giriş gecikmesi olarak çok daha üstün OLED panel ve o yüzden de TN'den daha iyi.

Aralarında ki hz farkı bir önem arz etmiyor mu? Gecikme süresi olarak oled daha iyi evet elmb dediğimiz tam olarak ne oluyor?
Haraket bulanıklılığını engellemesi anlamına geliyor. Çok hızlı bir nesne tam net gözükmüyor genelde çoğu monitörlerde blurlu gözüküyor ELMB teknolojisi bunu engelliyor.

ELMB'nin avantajı olduğu belirtmiştim ama giriş gecikmesi olarak çok daha üstün OLED panel ve o yüzden de TN'den daha iyi.

Hayır giriş gecikmesinde daha iyi değil. RTINGS'te bunun ölçümü var. Maksimum yenileme hızında bu monitör 1.8ms giriş gecikmesine sahipken en iyi OverDrive ayarlamalarından birine sahip olan qd 360Hz AW2725DF 2.1ms giriş gecikmesine sahip. Aradaki farkı zaten anlamak mümkün değil.

Desktop Screenshot 2025.05.16 - 18.22.37.76.webp

Desktop Screenshot 2025.05.16 - 18.22.17.82.webp

Haraket bulanıklılığını engellemesi anlamına geliyor. Çok hızlı bir nesne tam net gözükmüyor genelde çoğu monitörlerde blurlu gözüküyor ELMB teknolojisi bunu engelliyor.
Monitörlerin hepsi 26.5 inç neredeyse 27 inç bu bir dezavantaj değil mi benim için? Bir de TN paneller fps oyunları için yeterli değil mi?

Hayır giriş gecikmesinde daha iyi değil. RTINGS'te bunun ölçümü var. Maksimum yenileme hızında bu monitör 1.8ms giriş gecikmesine sahipken en iyi OverDrive ayarlamalarından birine sahip olan qd 360Hz AW2725DF 2.1ms giriş gecikmesine sahip. Aradaki farkı zaten anlamak mümkün değil.

Eki Görüntüle 148508

Eki Görüntüle 148509
Alienware'nin 500Hz'lik monitörü de var onu eklemeyi unutmuşum. Asus'un 540hz'lik monitör arasında bir farkı var mıdır? Ve 500hz dell alienware monitörü asusa göre alınmaya değer mi? Sorun çıkartır mı bu alienware monitörü bana?