FPS oyunları için modlu Windows gecikme konusunda avantaj sağlar mı?

İntel_celeron 76

Uzman
FPS oyunları ve hikâyeli oyunları karışık şekilde oynuyorum. Donanımımın da gayet iyi sayılabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden merak ettiğim konu, Atlas, ReviOS gibi modlu/optimize edilmiş Windows sürümlerinin gerçekten ne kadar fark yarattığı.

FPS konusunda çok büyük bir artış sağlayacağını sanmıyorum. Ancak özellikle input lag, frametime, %1 Low değerleri, mikro takılmalar ve genel oyun akıcılığı konusunda donanımım iyi olmasına rağmen hissedilebilir veya “kurmaya değer” denilebilecek bir fark yaratır mı?

Kullanan veya farklı Windows sürümlerini deneyen arkadaşlar varsa, özellikle rekabetçi FPS oyunları ve hikâyeli oyunlar açısından deneyimlerini paylaşabilir mi?

Sistem özelliklerim bu şekilde:

Ryzen 5600X
RX 6700 10 GB
32 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecikme olarak artı yönü var FPS olarak da var ama gereksiz olduklarını düşünüyorum. Normal Windows kurup debloat edebilirsiniz. Hem deneyim hem tecrübe kazanıyorsunuz. Ben kendimi başkasının yaptığı bir sisteme gömemem maalesef. Tercih sizin ama.

Güvenilirlik konusu kesin ama, istediğin kadar debloat/tweak uygula bir foxos ya da ghost s. Tarzı modlu isoların gecikmesine erişemezsin.

Güven konusu çok hassassa Açık kaynak olduğu için AtlasOS veya ReviOS tercih edilir. bunlar'da update/defender açılıp kapatılabiliyor.

Modlu Windows kadar performans artışı elde edilebilir mi ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu Windows kadar performans artışı elde edilebilir mi ki?
İyi bir sistemde %1 0.1 low FPS'ler artar, kötü bir sistemde hem FPS'in hem bu ikisi daha çok artar. FoxOS'u bizzat arkadaşım kullanıyor, tabii ki kendi eliyle yaptığı debloat/tweak'a göre daha iyi performans sağlıyor. En hızlı ince ayarlı OS ne dersen, FoxOS veya Ghost S. kurmalısın. Ama açık kaynak değil, güvenilirlik meçhul; virüs programı da kurarsın en kötü.

O işlemci için biraz fark ettirir %1 dalgalanması konusunda, benim takip edip izlediğim benchmark videolarında o görülen iyi FPS'ler Windows 10 ve 22H2 idi sanırım o sürümlerde oluyordu.

5600X gibi bir işlemcide CS2-Valorant-PUBG vs oynuyorsan bu tip debloat ve eski sürüm Windows işleri ile mucizeler ve büyük değişimler bekleme. O oyunlar önbelleği yüksek işlemciler ile parlıyor.

AM5 kanadında işte 9700X var bir, onu da iyi bir RAM kiti ve anakart ile Tweak ederek ancak 7800X3D ayarında performans alabiliyorsun 1080P'de o da. Daha düşük çözünürlüklerde X3D her türlü gene öne geçiyor.

Düşük çözünürlükte örneğin: 1280x960 yine X3D'yi alamaz istediği kadar ince ayar çeksin BIOS'tan.

Düşük çözünürlükte örneğin: 1280x960 yine X3D'yi alamaz istediği kadar ince ayar çeksin BIOS'tan.

1080P'ye düşene kadar 9700X iş görür, 1080p altında ne yapılırsa yapılsın 7800X3D her türlü fark atıyor, birisi 32 diğeri 96MB yani tam 3 katı arşiv saklıyor elinde hazır.

Kararsız kaldım, Atlas, Revi ve Fox ancak bence Fox os'u elemem en iyisi risk almaya gerek yok o kadarı için. Atlas os vardı zaten aklımda, sizce?

Custom isolarda GGOS, FoxOS, Ghost W11 Lite falan var ama en ince gecikme için FoxOS dediğiniz gibi bilenler az. FoxOS'u ama gecikmeyi ve FPS'i uçurduğu doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…