O işlemci için biraz fark ettirir %1 dalgalanması konusunda, benim takip edip izlediğim benchmark videolarında o görülen iyi FPS'ler Windows 10 ve 22H2 idi sanırım o sürümlerde oluyordu.

5600X gibi bir işlemcide CS2-Valorant-PUBG vs oynuyorsan bu tip debloat ve eski sürüm Windows işleri ile mucizeler ve büyük değişimler bekleme. O oyunlar önbelleği yüksek işlemciler ile parlıyor.

AM5 kanadında işte 9700X var bir, onu da iyi bir RAM kiti ve anakart ile Tweak ederek ancak 7800X3D ayarında performans alabiliyorsun 1080P'de o da. Daha düşük çözünürlüklerde X3D her türlü gene öne geçiyor.
Hocam zaten Valorant'da aldığım fps değerleri fazlasıyla yeterli 165hz monitörüm var, gecikme de fark varsa değer ama.

Kararsız kaldım, Atlas, Revi ve Fox ancak bence Fox os'u elemem en iyisi risk almaya gerek yok o kadarı için. Atlas os vardı zaten aklımda, sizce?
Riskli bir şey yok aslında, virüs programını Foxos sana virüs bulaştırır anlamında söylemedim. Şu an DC dahil 5000 kullanıcısı var. Foxos'un belki daha fazla, bir Atlasos kadar kullanıcısı yok ama az buz değil. "Sadece bilgisayarında oyun oynayan" ISO su benim için Foxos veya Ghost S.

Atlasos benim için çok üst düzey bir ISO değil, custom olarak değerlendirir miyim bilemiyorum. Artık daha ince ayarlı ISO'lar çıktığı için, debloatlı bir Windows 11'den daha iyi ama hâlâ tam bir custom ISO gecikmesi hızı veremiyor bence. Yine de tabi stock Windows 11'e göre iyi performans verir Atlasos veya Revios. Ama bunlar da zamanla Windows Update ile vs. şişiyor. RAM kullanımı şişiyor, hizmetler şişiyor. Bir anlamı kalıyor mu? Pek kalmıyor atılan ISO'nun. Zaten bunlar için ISO kurmuyorsun, Playbook'tan yüklüyorsun. Custom ISO çok farklı, onu direkt formatlayıp kuruyorsun. Custom ISO'lara göre güvenilir ama custom ISO'lar kadar performanslı değil.

Custom isolarda ggOS, foxos, ghost Windows 11 Lite falan var ama en ince gecikme için foxos dediğiniz gibi bilenler az. Foxos'u ama gecikmeyi ve FPS'i uçurduğu doğru.

Hocam Foxos'a kıyasla Defender açık bir şekilde AtlasOS mu daha güvenli olur ya da Kaspersky veya farklı bir antivirüs sürümü kurulu bir foxos mu? Bir de Windows Defender'ın da takılmalara sebebiyet verdiği yazıyordu bir yerlerde bazı oyunlarda doğru mu?

Hocam Foxos'a kıyasla Defender açık bir şekilde AtlasOS mu daha güvenli olur ya da Kaspersky veya farklı bir antivirüs sürümü kurulu bir foxos mu? Bir de Windows Defender'ın da takılmalara sebebiyet verdiği yazıyordu bir yerlerde bazı oyunlarda doğru mu?
İlk soruna cevabım şu olur; kesinlikle FoxOS'u dene derim, ama videoları var YouTube'da, kurulumu, ince ayarları nasıl yapman gerektiği, işte driver'ları tek tek bulup kurman gerekiyor. Ama bunun karşılığında şu an arkadaşım, örneğin, iyi bir performans alıyor; ona da ben kurdurtmuştum bu ISO'yu. Bazı Faceit oyuncuları da kullanıyor bunu. Bence bir dene derim; zaten denediğinde o performans farkını hissedersen geri başka ISO'ya dönmek isteyeceğini hiç sanmam.

Defender'ın öyle bir şeye sebebiyet verdiği doğru; özellikle düşük sistemlerde daha felaket..

Ben FPS oyunlarımı (Half Life Multiplayer Steam) ayrı sistemimde Windows XP üzerinden oynuyorum. Donanıma doğrudan eriştiği için 0 input lag oynanabiliyor. Fakat modern Windows'lar yapısı gereği güvenlik katmanları, DWM katmanları vs. derken donanıma ham erişemiyor. Debloat etmek, processes işlemleri düşürdüğü için DPC latency azaltıyor ama Windows 11 yapısı gereği çok ağır maalesef. O yüzden eski FPS oyunları oynuyorsanız sizi de XP'ye bekliyorum. :D

İlk soruna cevabım şu olur; kesinlikle FoxOS'u dene derim ama videoları var YouTube'da, kurulumu, ince ayarları nasıl yapman gerektiği, işte driver'ları tek tek bulup kurman gerekiyor. Ama bunun karşılığında şu an arkadaşım, örneğin, iyi bir performans alıyor; ona da ben kurdurtmuştum bu ISO'yu. Bazı FACEIT oyuncuları da kullanıyor bunu. Bence bir dene derim; zaten denediğinde o performans farkını hissedersen geri başka ISO'ya dönmek isteyeceğini hiç sanmam.

Defender'ın öyle bir şeye sebebiyet verdiği doğru; özellikle düşük sistemlerde daha felaket.

O halde fox OS kuracağım hocam, video linkleri var mı? Bir de indirmem gereken yer fotoğraftaki değil mi? FoxOS'un Discord sunucusundan.
Bu arada güncelleme olayı tam olarak nasıl oluyor bu ISO'larda, Baştan kurulum falan mı gerekiyor?

1786486530191.webp

Debloat etmek, processes işlemleri düşürdüğü için DPC latency azaltıyor ama Windows 11 yapısı gereği çok ağır maalesef. O

Zaten sadece debloat ederek oyuna girdiğinde fpslerin tavan yapacağını düşünmek saçma ki, Custom ISO'lar debloatlı sistemlere göre çok daha iyi performans veriyor.

O halde fox OS kuracağım hocam, video linkleri var mı? Bir de indirmem gereken yer fotoğraftaki değil mi? FoxOS'un Discord sunucusundan.
Bu arada güncelleme olayı tam olarak nasıl oluyor bu ISO'larda, Baştan kurulum falan mı gerekiyor?

Eki Görüntüle 272788
Güncelleme olayını tam bilmiyorum, muhtemelen baştan kurman gerekir. Veya başka bir olayı varsa bilemeyeceğim. Discord'larına girmişsin zaten, oradan sor istersen CEO'ları cevaplıyor soruları. Önce DC'den ISO'yu indirip Rufus'la yazman lazım. Kurulum öncesinde Wi-Fi kullanıyorsan ne olur ne olmaz, Wi-Fi driver'ını at bir USB'ye kalsın. Kullanmıyorsan pas geç. Kuruluma başlıyorsun, kurduktan sonra Aygıt Yöneticisi'nden bütün ünlemli driver'ları donanım kimliğinden bulup kuruyorsun. Onun dışında masaüstünde bir sürü tweak dosyası oluyor, onları çok kurcalamana gerek yok. oradaki bazı dosyalar eğer oyunda bir sorun çıkarsa şu özelliği açmak için enabled/disabled.bat dosyaları, NVCleanstall ile videodaki gibi kurup geçebilirsin. Diğer her şeyi, ayarları vs. çok aşırı da kurcalamana gerek yok zaten, yapılmış bir sistem, sadece ekstra programlarla ilave yapıyor videoda.