Merhaba, bir konu hakkında düşüncemi paylaşmak istedim. Sizce de FPS türündeki, özellikle milyonlarca oyuncusu olan CS2 ve Valorant gibi oyunların rekabetçi modları oldukça yorucu ve gereksiz derecede ciddi değil mi? Örneğin, rekabetçi bir maç girmek istediğimde, doğrudan maça girip eğlenmek yerine önce en az 30 dakika aim antrenmanı yapmam gerekiyor. Ancak bu süreç hiç eğlenceli değil ve oyunun kendisinden bile daha fazla zaman alabiliyor. Eğer ısınmadan doğrudan maça girersem, reflekslerim tam oturmadığı için kötü oynuyor ve haliyle oyundan hiç keyif alamıyorum. Bunun sonucu olarak da ya moralim bozuluyor ya da 2-3 maç sonra sinirlenip çıkıyorum. Bu oyunların eğlence mekanizmasını ciddi şekilde öldürdüğünü düşünüyorum çünkü rekabetçi modlar, oyuncuya sadece iyi oynaması için baskı yapıyor. Eğlenmek yerine "iyi olmak" bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Özellikle gündelik oyuncular için bu sistem fazlasıyla yorucu ve hatta stresli hale gelebiliyor. Oyun oynamanın amacı eğlenmek değil mi? Neden bir maç girmeden önce iş gibi hazırlanmak zorundayız? Sizce de çok saçma değil mi?
Mesela LoL'ü kimse sevmiyor, ama bence hem ciddi olup hem de bu döngüyü yapısı gereği kırabilen nadir oyunlardandır.