CS için konuşmuşsunuz da CS'yi 1080p'de oynayan da az kişi var. Çoğu kişi 960p'de falan oynuyor. Yüksek çözünürlük ve grafik ayarlarında detay arttığı için göz yoruyor.

1080p: Her karede yaklaşık 2 milyon piksel hesaplanır.
1440p (2K): Her karede yaklaşık 3,6 milyon piksel hesaplanır.
4K: Her karede yaklaşık 8,2 milyon piksel hesaplanır.
Düşük çözünürlükte GPU'nun çizeceği piksel sayısı azalır. Çizilecek piksel azalınca ekran kartı görüntüyü çok daha hızlı renderlayıp monitöre basar, bu da gecikmeyi (görüntü oluşturma gecikmesi) doğrudan azaltır.
Oyun motoru, her bir kareyi oluşturmak için çok daha az zaman harcadığından saniyede üretilen kare sayısı (FPS) muazzam artar. Böylece verdiğiniz komutlar ve oyundaki anlık değişiklikler en taze haliyle, araya zaman girmeden anında monitöre iletilmiş olur.
Tabiki benim bakış açım böyle bazıları sadece en boy orantısıdnan dolayı da tercih edebilir.

FPS düşüyor, input lag azalıyor daha akıcı oluyor üstüne CS özelinde adamlar büyüyor. Evet görüş açın daralıyor ama gördüğün adamalar büyüyor ve daha rahat vuruyorsun. Bu bir battle royale olmadığı için CS2 haritasında çok da geniş görüş açısına gerek olmuyor bu sebeple yüksek çözünürlüğe göre yararları çok daha fazla.

4K FPS değerleri ciddi derecede düşük olmasa alasım var ama FPS değerleri ile 5090 bile optimizasyon dolayısıyla yetersiz kalabiliyor örneklerini gördük MFG açıyorsun gönlüm onu istemiyor zor iş ya 2K monitor alacağim bende yüksek ihtimal.
Bilmiyorum testlere bakmadim fakat 4K al yinede imkanin varsa.