Hocam çok takmaya gerek yok böyle diyen insanlar kendi hayatını böyle yaşamazlar zaten. Adam öyle öğüt verir ki zannedersin kendisi gün boyu kendini geliştiriyor oyun oynamak yerine TikTok izleyenlerdir bunu diyenler.

Çok rahatsız edici. Böyle insanlar genelde ailesi kökten iyi oluyor ya da dediğiniz gibi altı boş laflar. Ben kendi hayatımı bir şekilde idare ettirmeye çalışıyorum. Evdeyim tek başımayım. Ders çalışıyorum, yemek yapıyorum, bulaşık yıkıyorum. Haliyle ya geç uyuyorum ya da sabah 5'te uyanıyorum. Manyak oldum kısaca. Şu durumu yerlerde olan ülkede bir de sporcular vs sürekli öğüt veren elemanlar çıktı deli oluyorum. Abi param olsa o dediklerini bende yaparım. Ben bir yemek siparişini 200 veya 300TL'ye sipariş verirken elli kere düşünüyorum. "ya ailemle kavga edersem? Ya sigara içtiğimi yakalarlarsa? Ya harçlığım kesilirse? " gibi sorunlarım var. Adam bana evlilikten, işten bahsediyor. Daha oralara bir 10-15 chapter var abi.

8 veya 4 saat oynadığınızı söylemedim. Sizi hor görmek gibi bir niyetim yok sizde beni yanlış anlamayın 🙂 zamanı gelirse bir bağımlılığınız varsa illa bırakırsınız demek istiyorum.

Sizin mesajınız üzerinizden başkalarının konusmalarını örnekledim. Estağfurullah. Amacım o tarz kişilerden bahsetmek.

Hocam çok takmaya gerek yok böyle diyen insanlar kendi hayatını böyle yaşamazlar zaten. Adam öyle öğüt verir ki zannedersin kendisi gün boyu kendini geliştiriyor oyun oynamak yerine TikTok izleyenlerdir bunu diyenler.

Herkesin yaşam biçimi farklıdır. Evet, ben de bolca oyun oynarım ama bağımlı değilim. Çünkü beni bağımlı yapmayacak sorumluluklarım var. Bağımlı da olabilirdim, bu gayet normal bir durum.

sizin mesajınız üzerinizden başkalarının konusmalarını örnekledim. Estağfurullah. Amacım o tarz kişilerden bahsetmek.

Sanırım bende o tarz bir kişi oluyorum 😀 düşüncenize saygı duyarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağımlı olan kişilerin sorumlulukları da bir hayli azdır. Genellikle ya öğrenci kişiler ya da mezun olup çalışmayan kişiler oyuna bağımlı olur. Hiç 8-12 saat çalışan birisinin oyun bağımlısı olduğunu gördünüz mü? Dediğim gibi tamamen hayat yaşam tarzıyla alakalı. Bir gün mecburen bir işin olacak, çalışacaksın veya evleneceksin. İstesen de istemesen de artık bağımlı olman mümkün olmayacak.
İşten her geldiğimde "uyusam mı yoksa oyun mu oynasam zamanı daha kaliteli kullanmış olurum?" diye kendi içimde münazara yaşıyorum :D Oyun oynarsam sabah uyanırken küfür ediyorum, uyursam ofiste canım sıkıldıkça küfür ediyorum. Sonuç olarak küfür ediyorum.

Yapacak çok şey var o yüzden çok tekrara düşmüyor. Bir sürü karakter, bir sürü eşleşme dolayısıyla sürekli "taze" bir his.