22723

Uzman
Neden bilmiyorum. Telefondan oynuyorum, telefon yansa da kassa da devam edesim geliyor. 1.100 maçım var ve bir yerden sonra mobilde zaten karakter PC'ye nazaran az. 140 karakter falan sanırım. Artık oyunu ezberledim. 5 konumda da oynuyorum. Soloda elimde Nasus varken karşıma Teeomo gelmediği sürece başa baş veya galibiyet bende oluyor. Karşıma anti hero geldiği maç sinirden deliriyorum veya takımdaki Jung berbat oynuyor, elmasta ilk defa giriyormuş gibi hareketlere sinir olup kendimi yesem de bırakamıyorum. PC olsa hikayeli oyun oynayıp siliyorum LoL'ü ama şu an tek telefon var, kopamıyorum. O galibiyetin verdiği haz, maçta bana focuslanan elemanları parçalamak, alaşağı etmenin verdiği zevki şu ara başka bir şey vermiyor. Bırakanlar nasıl bıraktı. Evde sadece ders ders bıktım artık. LoL'e sarıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlık kendini oralarda eksik hissettiğin ve neden biraz da milletin nabzını ölçmemeyim hissi geldiğinden dolayıdır. Normalde ben de Valorant oynarken kendimden geçiyordum(250 seviyelerde bir şeyim) ama biraz arkadaş eksikliğinden(Karı kızı gördüler bıraktılar haydutlar) biraz da soğukluk hissi geldi o yüzden aşırı azalttım. İlla girme isteği olacaksa da gider 1-2 Spike hücüm sonra çıkış halindeyim.

Neden bilmiyorum. Telefondan oynuyorum, telefon yansa da kassa da devam edesim geliyor. 1.100 maçım var ve bir yerden sonra mobilde zaten karakter PC'ye nazaran az. 140 karakter falan sanırım. Artık oyunu ezberledim. 5 konumda da oynuyorum. Soloda elimde Nasus varken karşıma teeomo gelmediği sürece başa baş veya galibiyet bende oluyor. Karşıma anti Hero geldiği maç sinirden deliriyorum veya takımdaki jung berbat oynuyor, elmasta ilk defa giriyormuş gibi hareketlere sinir olup kendimi yesem de bırakamıyorum. PC olsa hikayeli oyun oynayıp siliyorum LoL'ü ama şu an tek telefon var, kopamıyorum. O galibiyetin verdiği haz, maçta bana focuslanan elemanları parçalamak, alaşağı etmenin verdiği zevki şu ara başka bir şey vermiyor. Bırakanlar nasıl bıraktı. Evde sadece ders ders bıktım artık. LoL'e sarıyorum.

LoL bağımlılık yapıyor çünkü beynin her galibiyette dopamin alıyor, kaybettikçe de telafi etme isteği yüzünden oyuna geri dönüyorsun. Tek cihazın telefon olduğu için alternatif yok beyin en kolay haza yöneliyor.
Bırakmak için tek işe yarayan şey: LoL'ün yerine başka bir uğraş koymak. Yerine bir şey koymadan bırakmak neredeyse imkânsız. Oyunu silip boşta kalınca yine geri dönersin.

Zamanında (11 yıl falan önce) agalar oynuyor diye oynuyordum, cebim para görünce saldım. LoL fakir adam oyunudur kardeşim. Başka çaren kalmayınca oynarsın. Acın, acımdır.

Kısaca neden bağımlılık yapıyor; sen ve rakibin var. Rakibine fark attığın zaman, onu yendiğin zaman dopamin salgılıyorsun. Daha fazla koridor kazanmak, daha fazla "Win" yazısını görmek istiyorsun. Sebebi bu. Ancak bende hiçbir zaman öyle olmadı. Sırf Talon'u her yeni sezonda oyundan düşürdüler diye oyunu bıraktım. S10 civarından beri oynuyordum. LoL'ü de Talon için oynuyordum zaten.

MOBA oyunları böyledir, biz Frone Throne'da Dota oynarken de böyleydi, 2025'de LoL'de de bu his aynı. Karakter ile bağ kurmanın yanı sıra "strateji" kavramını en iyi yansıtan oyun janrasından biri olduğu için MOBA türü.

Ek olarak MOBA gibi oyun türlerinin en çok bağımlılık yapan özelliği beyninizi kapamanızdır. Mesela Single bir oyun oynarken aklınızdan diğer düşünceleriniz geçebilir, ama MOBA oynarken beyin tamamen oyuna odaklanır. Her saniye bir şey olduğu için. Yani bir nevi rahat hissettirir oynarken. Bakın oyunun stresi demiyorum, beyninizin tek bir şeye odaklanmasından bahsediyorum yoksa LoL öyle chill oynanan bir oyun değil.

35 dakikalık bir oyun atarsınız, sanki 10 dakika gibi geçer zaman. Bu olay da en bağımlılık yapan yönüdür bu türün.

Aynı şey CS, Valorant gibi FPS oyunları için de geçerli. Bu tür oyunlar kafa dağınıklığıyla oynanamaz.

Neden bilmiyorum. Telefondan oynuyorum, telefon yansa da kassa da devam edesim geliyor. 1.100 maçım var ve bir yerden sonra mobilde zaten karakter PC'ye nazaran az. 140 karakter falan sanırım. Artık oyunu ezberledim. 5 konumda da oynuyorum. Soloda elimde Nasus varken karşıma teeomo gelmediği sürece başa baş veya galibiyet bende oluyor. Karşıma anti Hero geldiği maç sinirden deliriyorum veya takımdaki jung berbat oynuyor, elmasta ilk defa giriyormuş gibi hareketlere sinir olup kendimi yesem de bırakamıyorum. PC olsa hikayeli oyun oynayıp siliyorum LoL'ü ama şu an tek telefon var, kopamıyorum. O galibiyetin verdiği haz, maçta bana focuslanan elemanları parçalamak, alaşağı etmenin verdiği zevki şu ara başka bir şey vermiyor. Bırakanlar nasıl bıraktı. Evde sadece ders ders bıktım artık. LoL'e sarıyorum.

LoL’ü ne kadar sevmesem de PC’yi açar açmaz LoL’e tıklayıp queue bekliyorum, öyle bir oyun. Diğer oyunlardan zevk bile alamıyorum; 10 dakika oynayıp kapatıyorum, sonra yine LoL’ü açıyorum. Herifler matchmaking’i o kadar iyi ayarlamışlar ki EUW’da aylardır Master–GM, Master–GM arası gidip geliyorum, bir türlü sabit kalamıyorum. Bu yüzden de bırakamıyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör: