mauroicardi9

Uzman
Rocket League, CS2 ve hikayeli oyunlarda FPS'im yüksek ama %1 FPS'de hep sorun yaşıyorum. Rocket League oynarken çizilen grafiğe bakar mısınız sürekli zikzak çiziyor. Nihai performans açık, G-SYNC açık, FPS'i monitörün 3 Hz altına sabitledim, VSYNC kapalı ama hala aynı sorun.

1752338637955.webp

İşlemci: AMD R5 5600
Ekran Kartı: RTX 3060Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Rocket League, CS2 ve hikayeli oyunlarda FPS'im yüksek ama %1 FPS'de hep sorun yaşıyorum. Rocket League oynarken çizilen grafiğe bakar mısınız sürekli zikzak çiziyor. Nihai performans açık, G-SYNC açık, FPS'i monitörün 3 Hz altına sabitledim, VSYNC kapalı ama hala aynı sorun.

Eki Görüntüle 162835

İşlemci: AMD R5 5600
Ekran Kartı: RTX 3060Ti
Hep mi böyleydi yoksa bir parça aldıktan ya da bir şey değiştikten sonra mı böyle oldu?

Sürücü kaynaklı, ben 537.58 sürücüsüne geçince %1 değerleri 120 civarından 180 civarına çıktı, öneririm.

Hep mi böyleydi yoksa bir parça aldıktan ya da bir şey değiştikten sonra mı böyle oldu?
2022 sonunda aldım sistemi, yani ara ara akıcı oynadığım da oldu ama hatırladığım kadarıyla hiçbir zaman istediğim akıcılıkta oynayamadım oyunları. İnternet kafe önünden geçerken görüyorum ekrandaki oyun yağ gibi akıyor ama bende hiçbir zaman o akıcılıkta olmadı.

Sürücü kaynaklı, ben 537.58 sürücüsüne geçince %1 değerleri 120 civarından 180 civarına çıktı, öneririm.
576.88 kullanıyorum şu an. DDU ile silip dediğinize geçeceğim.

@mauroicardi9, hocam size bir tavsiyem var, dalga geçmiyorum. Evinizdeki başka bir prizi kullanır mısınız? Bilgisayarınızı başka bir prize takın. Lütfen deneyin sonucu merak ediyorum.

@Zeitnot bir arkadaş her topladığı sistem de "%1 FPS düşüşü oluyor" demişti. Ben farklı prize takın dedim düzeldi dedi hatta elektrikçi çağıracam demişti.

Son düzenleme:
@mauroicardi9, hocam size bir tavsiyem var, dalga geçmiyorum. Evinizdeki başka bir prizi kullanır mısınız? Bilgisayarınızı başka bir prize takın. Lütfen deneyin sonucu merak ediyorum.

@Zeitnot bir arkadaş her topladığı sistem de "%1 FPS düşüşü oluyor" demişti. Ben farklı prize takın dedim düzeldi dedi hatta elektrikçi çağıracam demişti.

3 yılda aynı binada 2 farklı dairede oturdum aynı sorunu yaşadım ama uzatma kablosu hep aynıydı. Şimdi evdeki başka prizi deneyip test edeceğim. Ara ara benim de aklıma geliyordu prizden kaynaklanabileceği.

Bahsedilen Nvidia sürücüsü %1 FPS'de daha başarılı. Bunun dışında CS2 genel olarak FPS sorunu var. Rocket League ise bilmiyorum. O da UE ile popüler olan indie oyunlardan biri, 1-2 ayar kapatınca düzeliyor olabilir.

Ayrıca sisteminiz güçlü olsa bile Rocket League gibi oyunlarda FPS sabitleyip oynamanızı öneririm. Genelde bu oyunlar konsolda daha çok oynandığından, güncellemeleri de oraya göre yapıyorlar. En ideali 60 FPS sabitleyip oynamak. FPS oyunları hariç FPS sabit oynamak çok daha mantıklı.