Evet arkadaşlar iyi akşamlar. Son zamanlarda şöyle bir sorunum var. Frame generation açınca oyun hayvan gibi drop yiyor oynanmıyor. Driverları tekrardan yükledim, başka oyunlarda da test ettim her oyunda aynı şey oluyor. FSR+V-Sync açınca sorun yok ama frame generation açınca drop girmeye başlıyor. Ne yapmalıyım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
İmzamda yazıyor Gigabyte RX 570 4GB
Evet tekrardan ben. Şöyle bir şey oldu. Ben Lossless Scaling indirdim ve Frame Generation'ı oradan açtım. İlginç olan oyun içinde ayarlardan açtığımda Frame Generation drop yiyip FPS'imin düşmesine sebep olurken Lossless Scaling'ten açtığım Frame Generation'da bir sorun yok ve normal bir şekilde kullanabiliyorum.
- Makaleler
- 3
Oyun içi CPU kullanımını frame gen açık/kapalı şekilde kıyasla. %100 oluyorsa işlemcin güçsüz kalıyor demektir.
Oyun içi CPU kullanımını frame gen açık/kapalı şekilde kıyasla. %100 oluyorsa işlemcin güçsüz kalıyor demektir.
Hocam önceden frame generation açınca drop yemiyordum geçen gün başladı.
Loseless Scaling ne?Hocam FSR ve FG'yi Loseless Scaling'de çalıştırıyorsanız, güçsüz GPU'larda fena ghosting olur.
Normalde aldığın FPS düşükse frame generation bir şeye çare olamaz maalesef. Kötüyü iyi etmez iyiyi daha iyi yapar.
Normalde aldığın FPS düşükse frame generation bir şeye çare olamaz maalesef. Kötüyü iyi etmez iyiyi daha iyi yapar.
Yok aldığım FPS düşük olmayan oyunlarda da (Mesela Marvel's Spider-Man gibi) yapıyor.
Ekran kartı RX 570 mi? Normal aldığın FPS ne kadar?
Yok aldığım FPS düşük olmayan oyunlarda da (mesela Marvel's Spider-Man gibi) yapıyor.
İyi de kullandığınız sistem bu tarz oyunlar için yeterli değil zaten.
Ekran kartı RX 570 mi? Normal aldığın FPS ne kadar?
Ölçmedimde Medium'da FPS'im düşük hissettirmiyor.
Hangi tarz oyunlar?İyi de kullandığınız sistem bu tarz oyunlar için yeterli değil zaten.
Marvel's Spider-Man en düşük i3 4160 istiyor bende i5 4590S var. Ekran kartı minimum RX 470 istiyor bende 570 var.