Frame Generation Aldatması

Input lag bahsettigin sey, evet Input lagi yukseltiyor ama akiciligi da yukseltiyor. Ancak isin guzel yani ben bu teknolojiyi oynadigim turn based oyunlarda agzimin suyu aka aka kullanirim.

Input lag bahsettigin şey, evet ınput lagi yukseltiyor ama akiciligi da yukseltiyor. Ancak isin guzel yani ben bu teknolojiyi oynadigim turn based oyunlarda agzimin suyu aka aka kullanirim.

Gecikme, bilgisayarından yollanan bir paketin ya da sinyalin (“ping”), oyun sunucusuna ulaşıp senin bilgisayarına geri dönme süresinin uzamasıdır. Sinyalin gidiş-dönüşü 1000 milisaniye veya daha uzun sürerse gecikme yaşanmış sayılır.

“Lag” ise bu gecikme nedeniyle oyun içinde yaşadığın; vaktinde tıkladığın halde şampiyonunun yürümememesi ya da yetenek kullanmaması, yazdıklarının sohbet penceresinde görüntülenmemesi vb. sorunlardır.

Kaynak Riot Games.

AFMF 2 bi' işe yaramıyor. (Denendim.)

Lag gecikme demek.

Input lag giris gecikmesi yani.

Senin bahsettigin lag internet oyunculugu jargonundaki internet baglantisinin tikanmasi anlaminda kullanilan lag.

Son düzenleme:

Performans farkı olmasına rağmen bariz şekilde çok daha az güç tüketiyor 4060 ve 4070 serisi. Bu mobil cihazlar için inanılmaz iyi bir şey. 100W powerbank ile tam güçte oyun oynayabiliyorsun. Pilde bile çok iyi performans veriyorlar.

Fazladan gecikme tabii ki olacak. Ama öyle abartıldığı kadar da bir gecikme yok. Bunun karşılığında 2 katı FPS alıyorsun. Günümüzde emekleme aşamasında ama ileride daha da gelişecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazladan gecikme tabii ki olacak. Ama öyle abartıldığı kadar da bir gecikme yok. Bunun karşılığında 2 katı FPS alıyorsun. Günümüzde emekleme aşamasında ama ileride daha da gelişecek.

Aynen. DLSS 1 ilk çıktığında nasıl yerden yere vuruldu. Şimdide herkes DLSS'i konuşuyor. Frame gende 2 yıl içinde aynı duruma gelecek.

Aynen. DLSS 1 ilk çıktığında nasıl yerden yere vuruldu. Şimdide herkes DLSS'i konuşuyor. Frame gende 2 yıl içinde aynı duruma gelecek.

Bu fikre katılıyorum. Ancak bu forum gönderisinde çok boş yorum yapanlarda olmuş. Bakıldığında AMD, NVIDIA ve Intel arasındaki tek fark biri büyük çaplı üretici, diğeri orta çaplı, diğeride küçük çaplı üretici. AMD, FSR'ı 1050,1650 felan ayağa kalksın krallık olsun diye vermedi. Ki NIS şu anda FSR'dan bi' tık daha iyi. Çünkü oyunların çoğu FSR 2.0 destekliyor.

Siz beni yanlış anladınız sanırım, ben frame gen karşıtı değilim seviyorum ama ben konu sahibinin Fg'yi başka oyunlarda da tecrübe etmesini öneriyorum. Ben fg teknolojisinin CD PROJEKT RED oyunlarında değil de başka oyunlarda daha iyi çalıştığını düşünüyorum olay sadece bu. Kimse de bana sen şehirde kaç FPS alıyorsun diye? Witcher 3'ün optimizasyonunu bana savunmasın, o oyunda çok fazla saatim var yerine göre 30 ile 40 FPS kayıp eder yerine göre de kazanırsınız oyun içindeyken. Şehrin içinde ben 30 ile 40 FPS arası alıyorum sanırım bu iki aralık arasında FPS çok fazla oynuyor ve bu yüzden kısa ama sık drop giriyor (oyunun en sıkıntılı yeridir Novigrad) ama Fg'de bundan etkilememek için ya input lag ya da ghosting veriyor ekranıma. Takılmalar daha az oluyor tabii. RTX ekran kartım çok güçlü olmadığından bende Ultra+ ayarlardayken sadece RTX ayarını kaliteden performansa alıyorum o zaman zaten 90 FPS gibi hatta daha fazlasını yer yer alabildiğim için fg ile ilgili bir sorunum kalmıyor ancak bu teknoloji açıkça 30 FPS açık dünya oyunu oyun oynayan biri için 60 FPS oynasın diye yapılmış gibi gelmiyor bana özellikle de oyun optimize değilse zira 29 FPS gibi değerlere bile düşseniz bu teknoloji size drop yaşatmamak için latency gibi hareketlere girebiliyor. Sabit 30 alıyorsanız zaten problem yine olmayabilir bunu da belirtmeliyim. Witcher 3'e tekrar gelirsem şehre girmediğim sürece zaten her türlü 40 fps üzerinde olduğumdan FG ile de sorununuz kalmıyor.

RTX'in ayarından 60 FPS civarı kazanmam zaten açık dünya oyunlarında sadece fg değil RTX teknolojisinin çok sıkıntı olduğunu gösteren bir durum. Unutmayın RTX teknolojisi de çıktığında aynı fg gibi eleştirildi. Hani kapatıp veya açmıyorum da, kalite ayarından performans ayarına getiriyorum sadece. Ha yarı açık dünya veya minercaft gibi oyunlarda da çok FPS düşürüyorlar ama çok iyiler öyle yerine göre pek FPS değişikliği gösteren bir oyun değil kendisi ve çok da güzelleştiriyor grafikleri o yüzden onlara lafım yok. Metro Exodus, Shadow of Tomb Raider gibi RTX destekleyen oyunlarda böyle 60 FPS kaybı veya drop gibi sorunlar yaşanmaz yüksek ihtimal ile ama CD PROJEKT RED oyunları bana her zaman NVIDIA teknoloji demosu gibi geldi maalesef. Özellikle pyscho gibi ayarlar yani siz anladınız beni. Kötü bir şey değil ama CP2077 çıktığında iyi linç yemiş bir oyun, bu oyun ile kalkıp ya fg böyle şöyle diyene hak veremezdim.

Son düzenleme:
Ekran kartı üreticilerinin aldığı parayı hak etmesi için saf kas gücü ile ekran kartlarının önceki nesillere göre ne kadar daha fazla performansı gösterdiğidir. Bu anlamda DLSS, FSR, fg gibi teknolojiler kullanıcılara bir hediye olarak düşünülmesi gerekmekte. Ama iş böyle değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…