- Makaleler
- 1
Siz beni yanlış anladınız sanırım, ben frame gen karşıtı değilim seviyorum ama ben konu sahibinin Fg'yi başka oyunlarda da tecrübe etmesini öneriyorum. Ben fg teknolojisinin CD PROJEKT RED oyunlarında değil de başka oyunlarda daha iyi çalıştığını düşünüyorum olay sadece bu. Kimse de bana sen şehirde kaç FPS alıyorsun diye? Witcher 3'ün optimizasyonunu bana savunmasın, o oyunda çok fazla saatim var yerine göre 30 ile 40 FPS kayıp eder yerine göre de kazanırsınız oyun içindeyken. Şehrin içinde ben 30 ile 40 FPS arası alıyorum sanırım bu iki aralık arasında FPS çok fazla oynuyor ve bu yüzden kısa ama sık drop giriyor (oyunun en sıkıntılı yeridir Novigrad) ama Fg'de bundan etkilememek için ya input lag ya da ghosting veriyor ekranıma. Takılmalar daha az oluyor tabii. RTX ekran kartım çok güçlü olmadığından bende Ultra+ ayarlardayken sadece RTX ayarını kaliteden performansa alıyorum o zaman zaten 90 FPS gibi hatta daha fazlasını yer yer alabildiğim için fg ile ilgili bir sorunum kalmıyor ancak bu teknoloji açıkça 30 FPS açık dünya oyunu oyun oynayan biri için 60 FPS oynasın diye yapılmış gibi gelmiyor bana özellikle de oyun optimize değilse zira 29 FPS gibi değerlere bile düşseniz bu teknoloji size drop yaşatmamak için latency gibi hareketlere girebiliyor. Sabit 30 alıyorsanız zaten problem yine olmayabilir bunu da belirtmeliyim. Witcher 3'e tekrar gelirsem şehre girmediğim sürece zaten her türlü 40 FPS üzerinde olduğumdan FG ile de sorununuz kalmıyor.
RTX'in ayarından 60 FPS civarı kazanmam zaten açık dünya oyunlarında sadece fg değil RTX teknolojisinin çok sıkıntı olduğunu gösteren bir durum. Unutmayın RTX teknolojisi de çıktığında aynı fg gibi eleştirildi. Hani kapatıp veya açmıyorum da, kalite ayarından performans ayarına getiriyorum sadece. Ha yarı açık dünya veya minercaft gibi oyunlarda da çok FPS düşürüyorlar ama çok iyiler öyle yerine göre pek FPS değişikliği gösteren bir oyun değil kendisi ve çok da güzelleştiriyor grafikleri o yüzden onlara lafım yok. Metro Exodus, Shadow of Tomb Raider gibi RTX destekleyen oyunlarda böyle 60 FPS kaybı veya drop gibi sorunlar yaşanmaz yüksek ihtimal ile ama CD PROJEKT RED oyunları bana her zaman NVIDIA teknoloji demosu gibi geldi maalesef. Özellikle pyscho gibi ayarlar yani siz anladınız beni. Kötü bir şey değil ama CP2077 çıktığında iyi linç yemiş bir oyun, bu oyun ile kalkıp ya fg böyle şöyle diyene hak veremezdim.
Yok ben sadece ilk mesaji sana atmistim. Daha sonra attigim mesaji burada sizlanan arkadaslara yazdim arka arkaya mesaj attigim icin tek mesaj olarak gorunuyor.