Siz beni yanlış anladınız sanırım, ben frame gen karşıtı değilim seviyorum ama ben konu sahibinin Fg'yi başka oyunlarda da tecrübe etmesini öneriyorum. Ben fg teknolojisinin CD PROJEKT RED oyunlarında değil de başka oyunlarda daha iyi çalıştığını düşünüyorum olay sadece bu. Kimse de bana sen şehirde kaç FPS alıyorsun diye? Witcher 3'ün optimizasyonunu bana savunmasın, o oyunda çok fazla saatim var yerine göre 30 ile 40 FPS kayıp eder yerine göre de kazanırsınız oyun içindeyken. Şehrin içinde ben 30 ile 40 FPS arası alıyorum sanırım bu iki aralık arasında FPS çok fazla oynuyor ve bu yüzden kısa ama sık drop giriyor (oyunun en sıkıntılı yeridir Novigrad) ama Fg'de bundan etkilememek için ya input lag ya da ghosting veriyor ekranıma. Takılmalar daha az oluyor tabii. RTX ekran kartım çok güçlü olmadığından bende Ultra+ ayarlardayken sadece RTX ayarını kaliteden performansa alıyorum o zaman zaten 90 FPS gibi hatta daha fazlasını yer yer alabildiğim için fg ile ilgili bir sorunum kalmıyor ancak bu teknoloji açıkça 30 FPS açık dünya oyunu oyun oynayan biri için 60 FPS oynasın diye yapılmış gibi gelmiyor bana özellikle de oyun optimize değilse zira 29 FPS gibi değerlere bile düşseniz bu teknoloji size drop yaşatmamak için latency gibi hareketlere girebiliyor. Sabit 30 alıyorsanız zaten problem yine olmayabilir bunu da belirtmeliyim. Witcher 3'e tekrar gelirsem şehre girmediğim sürece zaten her türlü 40 FPS üzerinde olduğumdan FG ile de sorununuz kalmıyor.

RTX'in ayarından 60 FPS civarı kazanmam zaten açık dünya oyunlarında sadece fg değil RTX teknolojisinin çok sıkıntı olduğunu gösteren bir durum. Unutmayın RTX teknolojisi de çıktığında aynı fg gibi eleştirildi. Hani kapatıp veya açmıyorum da, kalite ayarından performans ayarına getiriyorum sadece. Ha yarı açık dünya veya minercaft gibi oyunlarda da çok FPS düşürüyorlar ama çok iyiler öyle yerine göre pek FPS değişikliği gösteren bir oyun değil kendisi ve çok da güzelleştiriyor grafikleri o yüzden onlara lafım yok. Metro Exodus, Shadow of Tomb Raider gibi RTX destekleyen oyunlarda böyle 60 FPS kaybı veya drop gibi sorunlar yaşanmaz yüksek ihtimal ile ama CD PROJEKT RED oyunları bana her zaman NVIDIA teknoloji demosu gibi geldi maalesef. Özellikle pyscho gibi ayarlar yani siz anladınız beni. Kötü bir şey değil ama CP2077 çıktığında iyi linç yemiş bir oyun, bu oyun ile kalkıp ya fg böyle şöyle diyene hak veremezdim.

Yok ben sadece ilk mesaji sana atmistim. Daha sonra attigim mesaji burada sizlanan arkadaslara yazdim arka arkaya mesaj attigim icin tek mesaj olarak gorunuyor.

Gecikme dedigin şey frametime olmasin?

Yok hocam frametime değil. NVIDIA'nın Overlayı'nda yer alan ortalama PC gecikme değerinden bahsediyorum.

Ms milisaniyenin kisaltilmis hali yani tek basina bir anlam ifade etmiyor. Frame time vardir mesela ınput lag vardir. Bunlarin cogu milisaniye duzeylerinde olur. Cyberpunk'da FSR'in frame generation ozelligini aktif ettigimde bende frame time artmiyor azaliyor cunku frame time dogrudan ekranda gosterilen karelerin arasindaki uzakligi gosterir zaman acisindan. Framge generationun hangi gecikmeyi uzattigini bana anlatan olursa sevineceğim gercekten.

Framegen kapali 8.3ms
Eki Görüntüle 80623

Framegen acik 4.5ms
Eki Görüntüle 80624

Yok dostum kare oluşturma süresinden bahsetmiyorum. NVIDIA'nın ölçtüğü mouse, monitör, işlemci, ekran kartı gibi tüm bileşenlerin yarattığı gecikmeden bahsediyorum.

SS'lerle anlatayım. 93 FPS 29 ms gecikme ile akıcı oynanırken. 135 FPS 41 ms ile 93 FPS kadar akıcı gelmiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240904_214221.webp
    IMG_20240904_214221.webp
    245,2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20240904_214256.webp
    IMG_20240904_214256.webp
    190,2 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam frametime değil. NVIDIA'nın Overlayı'nda yer alan ortalama PC gecikme değerinden bahsediyorum.

Yok dostum kare oluşturma süresinden bahsetmiyorum. NVIDIA'nın ölçtüğü mouse, monitör, işlemci, ekran kartı gibi tüm bileşenlerin yarattığı gecikmeden bahsediyorum.

SS'lerle anlatayım. 93 FPS 29 ms gecikme ile akıcı oynanırken. 135 FPS 41 ms ile 93 FPS kadar akıcı gelmiyor.
Anladim evet, Frame generation bir miktar gecikme yaratiyor. Biraz da implementasyonla alakali muhtemelen ortalamalar oyundan oyuna degiskenlik gosterebilir. Bir yandan da gecikmenin hicbir oneminin olmadigi oyunlar var onlarda kullanirsin frame generationu.

Anladim evet, Frame generation bir miktar gecikme yaratiyor. Biraz da implementasyonla alakali muhtemelen ortalamalar oyundan oyuna degiskenlik gosterebilir. Bir yandan da gecikmenin hicbir oneminin olmadigi oyunlar var onlarda kullanirsin frame generationu.
Evet öyle yapıyorum dostum zaten. Teknolojinin boş gereksiz olduğunu söylemiyorum sadece haddinden fazla abartıldığını ve reklamlarla beraber bir balon yaratıldığını söylemek istedim.

Evet öyle yapıyorum dostum zaten. Teknolojinin boş gereksiz olduğunu söylemiyorum sadece haddinden fazla abartıldığını ve reklamlarla beraber bir balon yaratıldığını söylemek istedim.

Insanlar hala 30 FPS oyun oynuyor PlayStation'da, 1 saniye input lag ile takmazlar boyle seyleri.

Insanlar hala 30 FPS oyun oynuyor PlayStation'da, 1 saniye input lag ile takmazlar boyle seyleri.
Evet zayıf sistemler ve düşük input laglı oynamaya alışkın insanlar için sorun değil ama gecikmesiz akıcı bir oyun deneyimine alışmış bir insan da kolay kolay adapte olamaz. Maalesef ben de onlardan biriyim.

Evet zayıf sistemler ve düşük input laglı oynamaya alışkın insanlar için sorun değil ama gecikmesiz akıcı bir oyun deneyimine alışmış bir insan da kolay kolay adapte olamaz. Maalesef ben de onlardan biriyim.

Bana kalırsa RTX teknolojisi de ilk çıktığında böyleydi ama yavaş yavaş sürekli aranan bir özellik olacak gibi görünüyor zira 20 yaşında oyunlara geliyor bu özellik. Emin olun ki fg teknolojisi de böyle olacak zira saf güç olarak kartlar ne kadar artsa da artmasa da belli bir yıldan sonra 4080 gibi güçlü kartlar bile fg açmadan RTX kartlara sahip olmanıza rağmen DLSS ve fg olmadan RTX açamayacak hale gelecek gibi görünüyor.

Ray Tracing'in anlamsız olmasının sebebi oyunların uğraşmaması. Belli başlı oyunlar dışında hiçbir oyunda RT görüntüyü adam akıllı değiştirmiyor, çünkü yapımcılar uğraşmıyor. Eğer bütün oyunlar adam gibi optimize edilseydi RT müthiş bir teknoloji olurdu.

Frame Generation'ın ben lag kısmından çok görüntü bozulmalarından rahatsızım. Dying Light 2 oynarken o kadar çok görüntü bozuldu ki, en sonunda zaten 80-90 FPS oynayabildiğim için FG'yi kapadım. Birinci şahıs kameralı oyunlarda görüntü bayağı bozuluyor, belki bu da yapımcıyla ilgilidir. Çünkü RT'de aşırı etki etmemişti.